Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (28)


În fiecare zi la noi ajung diferite cuvinte, gânduri, vorbe și mesaje. Fie că sunt oamenii pe care îi întâlnim, fie că sunt cărțile pe care le citim, fie că sunt diferite surse online „intermediarii” care ne aduc mesajele de care avem nevoie pentru a găsi îndrumare și inspirație, atâta timp cât trăim cu atenție și conștientizare, vom putea să primi aceste mesaje. În ceea ce urmează te invit să descoperi câteva gânduri de prin cărți adunate, gânduri care să te însoțească în această etapă a  călătoriei tale.

Imaginaţia este acel tărâm vast, fără graniţe, la care ai acces tu și numai tu. Nimeni nu poate pătrunde acolo nici pentru a pune idei, nici pentru a extrage idei. Imaginaţia ta este propriul tău teren fertil, pe care poţi cultiva orice fel de plantă vrei. Această regulă te sfătuiește cu tărie să nu accepţi ideile nimănui cu privire la ce este posibil și imposibil, cu privire la ce ar trebui să gândești sau să faci.

Wayne Dyer

Ai tendinţa mai degrabă să te întorci la ceea ce cunoști decât să înfrunţi aparenta nesiguranţă și aparentul disconfort pe care le implică necunoscutul. Ai prefera să fii prizonier decât să-ţi redobândești libertatea. E ilogic, dar așa ne comportăm mai toţi.

Robin Sharma

Fie că ştii, fie că nu ştii, singura persoană pe care o poţi ataca eşti tu însuţi. Se poate să crezi că ataci pe altcineva, dar aceasta este doar o iluzie. Tot ceea ce încerci să proiectezi asupra celorlalţi, se întoarce înapoi la tine. Gândul este un bumerang perfect. El se întoarce întotdeauna la persoana care l-a trimis.

Paul Ferrini

Mi-a luat foarte mult timp să înţeleg în cele din urmă că este imposibil să te temi şi în acelaşi timp să aştepţi să fii iubit. Este imposibil să te temi şi să fii fericit. Este imposibil să te temi şi în acelaşi timp să te aştepţi să primeşti numeroasele daruri pe care viaţa le are de oferit.

Luminiţa D. Saviuc

Omul raţional se adaptează la lume; cel iraţional încearcă să adapteze lumea la el însuși. De aceea întregul progres depinde de omul iraţional.

George Bernard Show

Lumea este o carte măreaţă, iar cei care nu se clintesc niciodată de acasă citesc din ea doar o pagină.

Sfântul Augustin

Viaţa se restrânge sau se extinde direct proporţional cu curajul tău.

Anais Nin

În general, ne este frică să devenim ceva ce întrezărim în clipele noastre de graţie.

Abraham Maslow

Dacă vrei să realizezi puţin, trebuie să sacrifici puţin, dacă vrei să realizezi mult, trebuie să sacrifici mult, dacă vrei să atingi un ideal măreţ, trebuie să sacrifici extrem de mult.

James Allen

Dacă se închide o ușă, se deschide o alta. Însă, de multe ori noi ne uităm atât de lung și cu regret la acea ușă închisă încât nu mai vedem ușa care s-a deschis pentru noi.

Graham Bell

Nenorocirea e diamantul cu care Cerul își lustruiește bijuteriile sale.

Leighton

Dacă nu trăiești în conformitate cu crezurile tale înseamnă că nu crezi cu adevărat.

Thomas Fuller

Fii recunoscător pentru lucrurile rele din viaţă. Fiindcă ele îţi deschid ochii la lucrurile bune cărora nu le dădeai atenţie înainte.

Autor anonim

Îi spusesem că nu îmi plăceau regulile și stăpânii și că la oraș mă simţeam închis în cușcă: dacă pentru a trăi așa cum voiam trebuia să stau singur în creierii munţilor, ei bine, acceptam singurătatea în schimbul libertăţii pe care mi-o dădea.

Paolo Cognetti

Am găsit ideea care m-a eliberat. N-am căutat-o în mod conștient, dar am dat peste o frază în cartea pe care o citeam, care a fost atât de revelatoare încât am închis cartea și am început să meditez la acea idee. Când am deschis din nou cartea, eram altă persoană.

Dorothea Brande

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: