Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (30)


Atunci când îndrăznim să renunțăm la viața pe pilot automat putem observa cum suntem ghidați în direcția atingerii potențialului nostru. Dincolo de oamenii pe care îi întâlnim în călătoria numită Viață, cărțile pe care le citim pot deveni adevărate „ghiduri” în diferite perioade ale vieții noastre. Te invit în ceea ce urmează să parcurgi cu atenție și deschidere câteva citate și mesaje „adunate” din cărțile citite în ultimii ani.

Această lume este o şcoală şi ai venit aici ca să înveţi. A învăţa înseamnă a face greşeli şi a le corecta. A învăţa nu înseamnă a face tot timpul ceea ce este bine. Dacă ai face tot timpul ceea ce este bine, ce nevoie ar mai fi să vii la şcoală?

Paul Ferrini

Dacă în mintea ta există limite, vor exista limite şi în viaţa ta; dacă în mintea ta există gânduri legate de sărăcie, va fi sărăcie şi în viaţa ta; dacă în mintea ta există frică, frica va fi prezentă şi în viaţa ta. Ca un lucru să existe în lumea materială, mai întâi trebuie să existe în conştiinţă.

Luminița D. Saviuc

Nu-ţi trăi viaţa ca un suflet timid, prietene. Pășește în arenă, uită de toate criticile și profită la maximum de toate darurile pe care ţi le oferă viaţa. Viaţa e scurtă, iar anii trec foarte repede asemeni firelor de nisip care ţi se scurg printre degete într-o zi toridă petrecută pe plajă. Ai fost menit să strălucești și să-ţi lași talentele să vadă lumina zilei. În viaţă există un singur eșec, iar acela este să nu încerci. Cel mai mare eșec în viaţă este să refuzi să-ţi reclami potenţialul maxim și să mergi în locurile care te înspăimântă.

Robin Sharma

Tot ceea ce poţi concepe și accepta îţi aparţine. Nu te îndoi de asta. Nu fi grăbit, îngrijorat sau înfricoșat. Cel care știe și poate totul este în tine și îţi susţine fiecare șoaptă.

Uell Stanley Andersen

Preţuiește-ţi visele chiar dacă alţii le văd improbabil sau imposibil de pus în practică.

Wayne Dyer

Apartenenţa adevărată nu presupune să te schimbi; presupune să fii cine ești.

Brené Brown

Nu există doctor mai bun decât gândurile care să poată alunga boala. Cinismul, suspiciunea şi invidia te condamnă la o viaţă de închisoare. Gândurile frumoase şi pozitive sunt adevăratele porţi către Rai, cele care îţi aduc pacea şi liniştea.

James Allen

Opinia publică este un tiran slab în comparație cu părerea personală. Părerea omului despre sine este cea care determină sau mai degrabă, indică destinul lui.

Henry David Thoreau

Spuneţi clar ce vreţi și tot ce vă doriţi va fi al dumneavoastră.

Shakti Gawain

Când veţi accepta responsabilitatea de 100% pentru ceea ce vi se întâmplă în viaţă, veţi dobândi 100% putere de a crea acele experienţe pe care le doriţi.

Alan Cohen

Multe dintre așteptările noastre legate de copii sunt nerostite. În ciuda faptului că nu exprimăm aceste așteptări prin cuvinte, copiii noștri simt intuitiv când ne dorim să fie altceva decât sunt…că vrem să ne îndeplinească fanteziile legate de cum vor crește și ce vor realiza. Da, unii copii acceptă această provocare și devin reușiți. Pentru fiecare copil care reușește, există mulți alții care cedează sub presiune.

Shefali Tsabary

Asta e toată ideea cu Convingerile de Bază. Orice credem cu sufletul și inima vom trăi. Vom acționa ținând cont de aceste principii. Vom merge mai departe cu aceste convingeri și fapte.

Meredith Atwood

Dacă vă mulțumiți cu faptul de a nu fi cineva în mod deosebit, de a nu ieși în evidență, atunci vă armonizați cu puterea universului. Ceea ce pentru ego pare slăbiciune, reprezintă de fapt singura putere adevărată. Acest adevăr spiritual este diametral opus valorilor culturii noastre contemporane și modurilor în care condiționează ea comportamentul oamenilor.

Eckhart Tolle

Nu sunt necesare nici un fel de cunoștințe sofisticate, nici un grad de bogăție și nici vreo putere personală pentru a ajunge la planul spiritual; de fapt, trezirea vine aproape întotdeauna când crezi că ai aproape tot ce ai visat vreodată și, chiar și așa, tot te simți nemulțumit.

Jorge Bucay

Poți avea succes dacă ceilalți nu cred în tine, dar nu poți avea succes dacă tu însuți nu crezi în tine.

John Maxwell
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: