Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (31)


Cum ar fi dacă am primi periodic indicii cu privire la direcția pe care trebuie să o urmăm în viață? Cum ar fi dacă am găsi răspunsurile la întrebările profunde pe care fiecare dintre noi ni le adresăm? Ei bine, atunci când începem să conștientizăm că astfel de răspunsuri sunt mereu la îndemână, avem posibilitatea de a „naviga” în viață înspre o direcție clară. Încetăm să mai fim în derivă.

Cărțile de citit sunt o sursă foarte importantă de mesaje și de indicii pentru călătoria numită Viață. Te invit în ceea ce urmează să descoperi câteva citate și gânduri care pot oricând să fie mesajele de care ai nevoie pentru această perioadă a vieții tale.

Te afli acum în locul în care te-au purtat gândurile tale. Mâine vei fi acolo unde te vor duce ele.

James Allen

Dacă vrem să-i ajutăm pe ceilalți, atunci trebuie să ne ajutăm mai întâi pe noi înșine. Dacă vrem să schimbăm lumea, atunci trebuie ca noi să ne schimbăm. Oamenii nu pot fi agenți ai schimbării până când nu trec ei înșiși prin schimbări pozitive. Am învățat că trebuie să călătoresc mai întâi în interior, înainte de a ieși în afară. Cu alte cuvinte, trebuia să fac anumite schimbări la mine înainte să aștept ca schimbarea să aibă loc la ceilalți. Nu puteam să ofer ceea ce eu nu aveam. Dacă voiam să-i văd pe ceilalți că se schimbă, trebuia să mă transform eu, să fac eu însumi ce era mai greu.

John Maxwell

Cu cât încercăm mai mult să trăim confortabil în prezent, cu atât mai inconfortabil ne va fi viitorul. Pentru că nu există destinație, ci numai explorare, explorare, explorare.

Gary John Bishop

Instinctele nu pot fi explicate. Iar experiența arată că am făcut bine ori de câte ori le-am urmat.

Carmen Firan

Principala noastră treabă nu este să vedem ce se zărește încețoșat în depărtare, ci ceea ce ne stă clar la îndemână.

Thomas Carlyle

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, întâlnim o mulțime de situații neplăcute care sunt așa cum sunt și nu pot fi altfel. Avem de ales. Fie le acceptăm ca inevitabile și ne adaptăm la ele, fie ne distrugem viața încercând să ne împotrivim lor, până când nervii pot chiar să cedeze.

Dale Carnegie

Omul nu este făcut pentru a înțelege viața, ci pentru a o trăi.

Santayana

Dacă stăm să ne gândim, obiectele pe care le avem ne costă mult mai mult decât prețul plătit la cumpărarea lor, nu doar din punct de vedere financiar, ci și emoțional, psihologic și mental. Ca să nu mai spunem că, fără ele, am avea mai mulți bani în bancă, mai mult timp să mergem la picnicuri, în parc, să visăm cu ochii deschiși relaxându-ne la soare sau pe balcon.

Dominique Loreau

Civilizația înseamnă multiplicarea fără limite a necesităților inutile.

Mark Twain

Mă gândesc iar și iar la toate micile mele aventuri, la fricile mele, toate aceste mici frici care-mi păreau atât de mari. Fiindcă aveam lucruri vitale de obținut și de realizat. Şi totuși, nu există decât un singur lucru cu adevărat important: să trăiești ca să vezi ziua splendidă care se naște și lumina care umple lumea.

Philip Harnden

Adevărata mântuire înseamnă, pacea, viața în toată plenitudinea ei. Înseamnă să fii tu însuți, să simți în interior acea stare de bine pentru care să nu existe o stare opusă, bucuria de a trăi care nu depinde de nimic altceva decât de ea însăși. Această stare este resimțită nu ca o experiență trecătoare, ci ca o prezență constantă.

Eckhart Tolle

Respectul de sine nu depinde de opinia bună sau rea despre noi a anturajului nostru. Privirea, judecățile, credințele celuilalt despre noi îi aparțin și îi revine aceluia care dorește să se respecte să le lase…ceilulalt.

Jacques Salome

Asemănările ne fac să putem fi împreună. Diferențele ne permit să ne fie de folos faptul că suntem împreună.

Jorge Bucay

Adevărații maeștri au în urma lor un munte de greșeli.

Eric Greitens

Schimbarea nu se petrece o dată pentru totdeauna, ci este un proces treptat. Scimbările vor aduce alte schimbări.

Jenifer Kavanagh

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: