Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (32)


Este suficient un gând, un mesaj sau un citat pentru a trezi în noi scânteia care să ne facă să conștientizăm că am rătăcit calea sau că stagnăm. Tocmai de aceea îmi doresc ca odată ce ai ajuns la această postare, să găsești în citatele de mai jos acel mesaj sau acele mesaje de care ai nevoie chiar ACUM, în acest moment al vieții tale.

Mulți oameni mor la douăzeci și cinci de ani, dar nu sunt îngropați decât la șaptezeci și cinci.

Benjamin Franklin

Dacă te gândești puțin la greșelile pe care le-ai făcut, amintește-ți că aproape întotdeauna a existat o voce interioară care te-a îndemnat să nu faci un lucru sau altul. Și nu-ți vine să crezi că ai ignorat toate semnalele de avertizare. Așadar, nu dăm de necaz pentru că nu știm ce să facem, ci pentru că ignorăm ceea ce știm.

Alan Cohen

Pare ciudat, dar dacă te încăpățânezi să iei doar ceea ce este mai bun din viață vei reuși.

Somerset Maugham

Stând liniștit și nefăcând nimic, primăvara vine și iarba crește.

Proverb oriental

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le înveți dacă vrei să devii contemplativ este să-ți vezi de propriile treburi. Nimic nu e mai suspect, la un om care se vrea sfânt, decât graba cu care dorește să-i reformeze pe ceilalți.

Thomas Merton

De îndată ce în spiritul unui om pătrunde chiar și cea mai mică fărâmă de înțelepciune, acesta va aspira la singurătate.

Alexandra David-Néel

Singurul lucru de care trebuie să ne temem este însăși frica.

Franklin D. Roosevelt

Nu mă mai chemați, vă rog, la nicio manifestație, miting, adunare împotriva a ceva anume, căci n-am să vin. Voi veni însă cu mare plăcere, ori de câte ori veți organiza o manifestație, un miting, o adunare pentru/pro ceva anume. Nu contra războiului, ci pentru pace. Nu împotriva bolilor, ci pentru sănătate.

Maica Tereza

Nu merge pe unde te duce drumul, mergi pe unde nu există drum și lasă o urmă.

Ralph Waldo Emerson

Viața nu este altceva decât miracolul continuu de a exista.

Rabindranath Tagore

În fond, fie că privim viața din punct de vedere budist sau occidental, rămâne adevărată afirmația că viața e schimbare. Şi cu cât refuzăm mai mult să acceptăm faptul acesta și ne opunem schimbărilor naturale ale vieții, cu atât ne vom perpetua propria suferință.

Howard C. Cutler, Dalai Lama

Fiecare om se naşte un geniu, dar procesul de trăire a vieţii îl îndepărtează de această stare.

Buckminster Fuller

Trăind într-o societate stupidă şi coruptă ca a noastră, în care educaţia bazată pe spiritul de competiţie dă naştere la frică, suntem cu toţii împovăraţi de frici de tot felul, iar frica este ceva înspăimântător, ceva care mânjeşte, deformează şi ne strică viaţa.

J. Krishnamurti

Da, viața nu este decât o succesiune de nașteri. Pentru a avea acces la întregul nostru univers de posibilități, va trebui uneori să ne asumăm riscul de a ne despărți, de a ne diferenția de ființe apropiate, dragi nouă. Uneori va trebui să renunțăm la situații stabile, la convingeri sau la certitudini. Este de datoria noastră să stabilim distanța corectă între noi și celălalt, între dorințele diferite care ne încearcă.

Jacques Salome

Dacă eterna existență se transformă, înseamnă că va fi și mai frumoasă. Dacă dispare, înseamnă că va reveni cu ceva încă mai sublim. Dacă doarme, înseamnă că visează la o deșteptare mai bună, căci fiecare renaștere este încă mai măreață.

Khalil Gibran

Dacă găsești aceste gânduri și citate ca fiind încurajatoare, nu ezita să distribui și prietenilor această postare. Se prea poate că pentru fiecare să existe un gând inspirațional și motivațional în aceste rânduri de prin cărți adunate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: