Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (20)


De multe ori mesajele regăsite într-o carte de citit vin exact atunci când ai nevoie de ele. Citind multe cărți din domeniul dezvoltării personale și nu numai, din fiecare am extras mesaje și citate pe care ulterior să le recitesc pentru a găsi sprijin, îndrumare sau inspirație în diferite momente ale vieții. În ceea ce urmează vei putea găsi câteva dintre aceste citate și îmi doresc ca acestea să fie mesajul de care ai nevoie în această perioadă a vieții tale.

Viaţa îţi oferă lucrurile, oamenii şi experienţele de care te consideri vrednic şi pe care crezi că meriţi să le primeşti. Viaţa te tratează aşa cum te aştepţi să fii tratat, aşa cum crezi că meriţi să fii tratat. Atât timp cât înţelegi şi crezi că nu eşti vrednic şi nu meriţi numeroasele daruri minunate şi preţioase pe care viaţa are să ţi le ofere, viaţa îţi va dovedi că ai dreptate.

Luminiţa D. Saviuc

Alege să fii bun, în loc să demonstrezi că ai dreptate, şi vei avea mereu dreptate.

Richard Carlson

Cea mai mare problemă este că oamenii nu se gândesc suficient la ei înşişi, nu cântăresc ceea ce sacrifică atunci când se iau după turmă sau atunci când se îngrijesc de nevoile acesteia.

Ralph Waldo Emerson

Doar atunci când vom şti şi vom înţelege cu adevărat că avem un timp limitat pe Pământ şi că nu putem şti când ne expiră aici timpul vom începe să trăim fiecare zi din plin, ca şi cum ar fi singura pe care o avem.

Elisabeth Kübler-Ross

Cea mai importantă relaţie umană pe care o avem este cea cu noi înșine. Din păcate, mulţi dintre noi nu au o relaţie interioară sănătoasă și plină de încredere, iar în cultura noastră se pare că există o epidemie de autocritică, de îndoială de sine și de convingere că valoarea noastră intrinsecă este determinată de ceea ce facem, de câţi bani avem, de cum arătăm sau de o serie întreagă de factori externi. Nimic mai puţin adevărat!

Mike Robbins

Experienţa este ceea ce obţii atunci când n-ai obţinut ceea ce voiai.

Randy Pausch

Atâta vreme cât crezi că lucrurile trebuie să meargă după cum vrei tu, nu ai înţeles despre ce este vorba! Nu poţi deţine controlul, dacă vrei să trăieşti o viaţă a Spiritului. Spiritualitatea necesită abandon de sine.

Paul Ferrini

Acolo unde te împiedici e îngropată comoara ta.

Joseph Campbell

Necunoscutul este acolo unde există „noul”, iar noul este singurul loc din lume unde găsim posibilitatea. Fiecare om este programat să se îndrepte spre posibilitatea și potenţialul din viaţa lui. Am fost cu toţii proiectaţi să fim măreţi.

Robin Sharma

Uneori e nevoie să vă bazaţi pe ce vă spune instinctul și abia mai târziu să lăsaţi mintea să vorbească.

Alan Cohen

Preţuiește-ţi viziunile; preţuiește-ţi idealurile; preţuiește muzica trezită în inima ta, frumuseţea care se formează în mintea ta, farmecul care îţi împodobește cele mai frumoase gânduri, căci din ele se vor dezvolta toate stările minunate, toate mediile paradisiace; dacă le rămâi credincios, până la urmă din ele se va construi lumea ta.

James Allen

Visătorul este cel care-și poate găsi drumul numai la lumina Lunii, iar pedeapsa lui e că poate vedea zorile înaintea restului lumii.

Oscar Wilde

Fericirea sau nenorocirea omului nu are nicio legătură cu proprietăţile pe care le deţine sau cu aurul pe care îl câștigă. Fericirea sau nefericirea sălășluiește în sufletul omului. Un om înţelept se simte acasă în orice ţară. Întregul univers este patria unui suflet nobil.

Democrit

Ciudaţii nu caută solitudinea. Şi nici nu sunt singuri. Ciudaţii sunt ciudaţi, pentru că au sacrificat confortul și eficienţa maselor, în locul cărora formează grupuri mai mici, în care caracterul lor ciudat este chiar așteptat. Elementul-cheie al caracterului „ciudatului” este insistenţa de a alege.

Seth Godin

Nu lăsa niciodată, dar absolut niciodată, ca ideile altcuiva despre ceea ce poţi să-ţi frângă visele sau să-ţi murdărească imaginaţia. Acesta este teritoriul tău și un semn cu „Nu intraţi!” reprezintă poate cel mai bun lucru pe care îl poţi afișa la porţile imaginaţiei tale.

Wayne Dyer

Nu uita să distribui și prietenilor sau apropiaților aceste citate! Poate că unul dintre ele este exact mesajul motivațional de care au nevoie pentru a merge mai departe și pentru a depăși anumite limite cu care se confruntă în această perioadă.

Un comentariu la “Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (20)

  1. Pingback: Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (32) | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: