Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (33)


Pasiunea pentru citit m-a ajutat să depășesc cele mai provocatoare momente ale vieții mele. Astăzi știu că cititul este o practică sănătoasă pentru o viață mereu în ascensiune și pentru un parcurs în care limitele se doresc a fi depășit mereu și a fi împinse tot mai sus. Pentru că întotdeauna extrag din cărțile citite ideile și mesajele care transmit motivație, îndrumare sau încurajare, în continuare vei putea găsi câteva mesaje și citate care să îți aducă îndrumarea de care ai nevoie sau răspunsurile la anumite întrebări.

Noi suntem sufocaţi de mulţimea problemelor noastre şi ne simţim pierduţi în această confuzie. Ei bine, dacă cineva se rătăceşte într-o pădure, care este primul lucru pe care îl face? Se opreşte şi priveşte în jur, nu-i aşa? Însă noi cu cât suntem mai confuzi, cu cât suntem mai sufocaţi de viaţă, cu atât gonim mai mult de la un capăt la altul, căutând, întrebând, implorând, cerşind.

J. Krishnamurti

O revoluție în felul nostru de a fi nu poate începe decât în interiorul nostru.

Stanley Cavell

De fiecare dată când îmi asum riscul de a adopta o poziție, de a mă afirma, respectându-mă, îmi asum riscul de a fi diferit. Şi prin aceasta pot atinge anumite sensibilități, pot contrazice anumite convingeri, pot pierde aprobarea sau girul celor din jur. Pot învăța să mă împac cu singurătatea mea.

Jacques Salome

Organizarea este o artă: arta de a-ți administra timpul cu un minimum de energie. Timpul este principalul nostru capital; nu poate fi oprit nici în loc, nici economisit, nici cumpărat. Dar îl irosim cu atâtea obiceiuri inutile sau cu simplă ignoranță, când de fapt există atât de puține lucruri cu adevărat utile pe care să le facem…

Dominique Loreau

Cea mai mare comoară este să poți să fii fericit cu puțin. Pentru că puținul nu va lipsi niciodată.

Seneca

Nimic peste măsură, iată un ideal pe care cu toții ni-l propunem și nu îl respectăm niciodată.

La Fontaine

Publicitatea este știința de a frâna inteligența umană, pentru a-i sustrage bani.

Stephen Leacock

Ce ar fi dacă am reuși să trăim cu mai puțin, în loc să ne zbatem să câștigăm cât mai mult ca să reușim să trăim?

Jules Renard

Dacă te lași copleșit de problemele fără sfârșit, dacă răspunzi la prea multe solicitări, te implici în prea multe proiecte, dacă vrei să ajuți pe toată lumea, în orice privință, vei sucomba în fața violenței caracteristice epocii noastre.

Théodore Monod

Te preocupă viața de după fiindcă viața de acum nu te mulțumește. Nu ți-e suficientă. Şi nu ți-e suficientă fiindcă nu o trăiești. Te mulțumești doar să cugeți pe tema ei.

Robert Pilpel

Dacă Dumnezeu te-a făcut artist, atunci fii artist. Nu-ți găsi scuze și nu „te vinde“ pentru ceva mai profitabil sau pentru a le face pe plac părinților. În cele din urmă, cea mai profitabilă carieră este cea spre care te îndeamnă inima și singura aprobare de care ai nevoie este a ta.

Alan Cohen

A fi singur o vreme, a-ți pierde jobul și a rămâne fără un venit sau a fi rănit sunt situații care, deși par eșecuri, în esență sunt experiențe ce ajută la aprecierea a ceea ce vei avea mai târziu. În plus, în acele momente te dezvolți, cauți soluții, informații. Ca urmare a acestui gen de experiențe, peste un timp, cu siguranță, te vei afla pe o treaptă superioară.

Andy Hertz

În clipa în care sclavul ia hotărârea să nu mai fie sclav, lanțurile se rup.

Gandhi

E important să ai maxime și cugetări care să te ajute în viață.

Marc Aureliu

Consultantul este precum cineva care îţi împrumută ceasul pentru a-ţi spune ce oră este.

Autor necunoscut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: