Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (34)


Dacă suntem prea ocupați pentru a citi constant cărțile care să ne scoată din zona de confort și care să ne facă să acționăm, anumite citate pot fi punctul de pornire înspre acțiune. Tocmai de aceea doresc să îți las în această postare câteva citate și mesaje pe care le-am găsit în cărțile citite în ultimii ani. Sunt mesaje și gânduri care să te poarte într-o călătorie dincolo de limite.

Adevăratul călător, care își străbate viața, își găsește locul pretutindeni și nicăieri. Trăiește clipe furate, gânduri fugare, clipe infime. Trece prin viață fără a încerca să rețină ceva, fără să jinduiască la ceea ce vede.

Dominique Loreau

Am renunțat la mărunțișul acela căruia îi spunem ‘eu’ și am devenit o lume fără margini.

Henri Brunel

Când vom înțelege cum să facem o alegere, cum să spunem da sau cum să spunem nu, neliniștile și supărările noastre vor dispărea.

Confucius

Ca să fim fericiți, trebuie să fim liberi, și ca să putem fi liberi, trebuie să ne oprim din goana noastră după alte și alte poveri.

Miyajima Tatsuo

Înainte eram fericiți cu mai nimic. Acum aflu despre oameni care vor mereu tot mai mult.

Jacqueline Bir

Omul e născut liber, dar pretutindeni trăiește în lanțuri.

Jean-Jacques Rousseau

Să facem în așa fel încât mulțumirea noastră să depindă de noi înșine, să ne desprindem de tot ce ne leagă de alții, să ne câștigăm puterea de a trăi singuri, rațional, așa cum ne dorim.

Michel de Montaigne

Nicio medalie nu poate să te facă să fii mai mult decât eşti deja şi nici lipsa unei medalii nu te poate face mai puţin decât eşti deja. Uralele lumii exterioare sunt distractive, dar nu necesare. Cunoaşterea de sine e cel mai preţios trofeu pe care-l poţi pune pe etajera sufletului. Ori ai pace interioară, ori nu ai deloc. Pe măsură ce îţi cultivi cunoaşterea valorii tale intrinseci, încetezi să fii sclavul opiniei exterioare şi îţi alimentezi viaţa din propriul suflet.

Alan Cohen

Nu titulurile îi onorează pe oameni, ci oamenii onorează titlurile.

Niccolo Machiavelli

Să nu laşi focul tău să se stingă, scânteie după scânteie de neînlocuit, în mlaştinile fără speranţă ale aproximativului, ale nu chiar-ului, ale nu acum-ului, ale deloc-ului. Nu lăsa să piară eroul din sufletul tău în frustrarea plină de însingurare pentru viaţa pe care o meritai, dar pe care n-ai fost în stare să o atingi. Verifică-ţi drumul şi natura luptei tale. Lumea pe care o doreşti poate să fie câştigată, ea există, e reală, e posibilă, e a ta.

Ayn Rand

Nu eşti un cerşetor la banchetul vieţii. Eşti invitatul de onoare.

Emanuel – Pat Rodegast

Ridică-te în zbor, hrăneşte-te cu aer, vezi ce nu a mai fost văzut vreodată; pleacă, pierde-te, dar continuă să urci.

Edna St. Vincent Millay

Ştiu sigur că temerile tale nu au nicio putere – frica ta este cea care deţine puterea. Lucrul în sine nu te poate atinge. Dar frica îţi poate răpi viaţa. De fiecare dată când îi cedezi, pierzi energie, în vreme ce frica ta câştigă. De aceea trebuie să te hotărăşti că, indiferent cât de dificil pare drumul din faţa ta, îţi vei depăşi temerile şi vei continua să mergi.

Oprah Winfrey

Pentru a deveni ceea ce suntem în realitate, trebuie să ucidem ceea ce credem că suntem. Trebuie să ucidem ego-ul pentru ca Dumnezeu să se poată manifesta în noi. Trebuie să ucidem trecutul, pentru a ne deschide către viitor. Trebuie să fim morţi pentru tot ceea ce ne era cunoscut, pentru ca Necunoscutul să poată pătrunde în noi. Pentru ca inima să reînceapă să bată, trebuie să lăsăm intelectul să moară.

Osho

Să nu plângi niciodată fiindcă ai pierdut soarele; lacrimile te vor împiedica să vezi stelele.

Rabindranath Tagore

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: