Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (39)


Uneori este suficient să citim sau să auzim câteva cuvinte pentru a avea un moment de trezire. În cele mai provocatoare momente și în cele mai dificile clipe acele câteva cuvinte pot să ne schimbe complet direcția vieții noastre. Indiferent în ce moment te afli, te invit să acorzi atenție în rândurile următoare câtorva citate și mesaje motivaționale.

Ești stăpânul cuvintelor nerostite și sclavul celor scăpate în lume.

Lao Tzu

Dacă trupul nu ți-o cere, nu accepta nici măcar un bob de orez.

Proverb catalan

Cu cât ești mai puternic, cu atât trebuie să fii mai modest. Asta înseamnă să fii mare.

Omraam Mikhael Aivanhov

Am pretenția să nu fiu pe placul tuturor.

Sacha Guitry

Steaua destinului se află în inima noastră, căci nu depindem de forțe străine de noi.

Schiller

Inima ta să fie ca o grădină secretă…Păzește-ți inima mai mult decât orice, pentru că din ea ies izvoarele vieții.

Biblia

Fiecare eveniment are un scop și orice situație are lecția sa. Am realizat că eșecul, fie el personal, profesional sau chiar spiritual, este esențial pentru dezvoltarea personală. El atrage după sine creșterea interioară și multiple recompense psihice. Nu-ți regreta niciodată trecutul. Mai degrabă îmbrățișează-l ca pe un maestru ce este.

Robin Sharma

Iertarea nu înseamnă acceptarea unor întâmplări nedorite, ci doar respingerea ostilității care otrăvește viața. Trebuie să iertăm pentru binele nostru. Un observator neutru nu suferă niciodată.

Dominique Loreau

Este mai ușor să dezintegrezi un atom decât o prejudecată.

Albert Einstein

Deseori, în loc să gândim, facem presupuneri.

Louis Scutenaire

Câteodată, ceea ce pare a fi o pierdere sau un pas înapoi poate să ducă în cele din urmă la rezultate ce servesc un bine mai mare. Şi ceea ce pare a fi un avantaj sau chiar un câştig colosal poate să ducă la un rău mai mare. Unele dintre cele mai mari progrese ale voastre le-aţi judecat drept eşecuri, iar pe unele dintre cele mai adânci le-aţi evaluat drept succese. Aşa că am face foarte bine să avem încredere că există un scop în tot ceea ce se întâmplă şi în special în lucrurile pe care nu le putem schimba.

Alan Cohen

În clipa în care cineva îşi ia un angajament definitiv, şi Providenţa se pune în mişcare. Se petrec tot felul de lucruri care altfel nu s-ar fi petrecut nicicând… incidente sau întâmplări neprevăzute ori ajutor material la care nimeni nu ar fi visat să îi apară în cale.

Johann Wolfgang von Goethe

Unii oameni tind să creadă că valoarea este conferită de bani, o funcție înaltă sau o proprietate mare, pentru că așa văd la televizor, așa sunt învățați să creadă încă din vremea copilăriei. Odată cu globalizarea, multe dintre valorile reale s-au înlocuit cu plastic, sclipici și hârtii cărora le spunem bani.

Andy Hertz

Mulţi oameni au hotărât să trăiască pe teren plat, în siguranţă, să nu-şi asume nici un fel de riscuri. Ei nu cad niciodată în adâncuri, nu se înalţă niciodată pe piscuri. Viaţa lor e mohorâtă, o chestie ternă, monotonă – fără piscuri, fără văi, fără nopţi, fără zile. Ei trăiesc într-o lume cenuşie, fără culori – curcubeul nu există pentru ei. Trăiesc o viaţă gri, iar încetul cu încetul devin şi ei gri şi mediocri.

Osho

Detest programele aranjate dinainte și mai ales programele aranjate de alții pentru a-mi orândui deplasările. Oricât de amabil și de bine intenționat ați fi, nu aveți cum să ghiciți ce este interesant pentru mine, ce doresc să văd și pentru ce anume nu merită să mă deranjez.

Alexandra David-Néel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: