Aici și Acum – Clipa și locul unde putem trăi cu adevărat!


Cum ar fi dacă am conștientiza că suntem AICI și ACUM pentru a ne atinge potențialul maxim și pentru a fi cea mai bună versiune a noastră!? Pentru acest lucru nu este nevoie să ajungem cineva, să avem ceva sau să facem ceva…tot ceea ce este nevoie este să fim autentici și să trăim așa cum simțim la nivel profund. Să uităm de toate obligațiile, cerințele și limitările care vin din exterior, impuse fiind de societate și de cei care trăiesc lângă noi (sau alături de noi).

Viața este un dar, nu ceva care trebuie câștigat!

Viața este un cadou pe care l-am primit fără să-l fi cerut. Și cu toate că este un cadou neprețuit, de multe ori privim Viața ca pe o sarcină pe care trebuie să o ducem la bun sfârșit. De multe ori încercăm să ne câștigăm existența, când de fapt nu este nimic de câștigat… însă avem totul de pierdut, și anume darul primit din partea Existenței, viața aceasta!

Trăieşte momentul cu fiecare picătură a energiei tale vitale şi bucură-te de darul pe care timpul prezent ţi-l face. Comorile vieţii se vor deschide în faţa ta numai dacă tu eşti cu adevărat deschis faţă de ele.

Robin Sharma

Pe de altă parte, odată cu trecerea anilor ne uităm în trecut și ne cuprinde nostalgia cu privire la ce frumos era trecutul… Și ne uităm cu speranță sau cu teamă la Viitor, reușind să ratăm din nou Prezentul. Ulterior, peste ani, vom privi din nou la ceea ce cândva era Prezent și ne va fi dor de ceea ce a devenit Trecut… Cu alte cuvinte, ratăm să trăim Prezentul, ratăm singurul lucru pe care îl putem trăi – momentul de Acum.

Toate atitudinile negative sunt produse de o acumulare a timpului psihologic și o negare a prezentului. Disconfortul, anxietatea, tensiunea, stresul, grijile – toate formele de frică – sunt produse de abundența viitorului și de insuficiența trăirii prezentului. Vinovăția, regretul, resentimentele, suferințele, tristețea, amărăciunea și toate formele de lipsă a iertării sunt produse de abundența trecutului și de insuficiența prezenței.

Eckhart Tolle
Viața poate fi trăită doar în prezent!

Știi de ce este perfectă o fotografie? Pentru că este un moment care a devenit trecut și pentru că este un moment static. Însă indiferent dacă este o fotografie care cândva a reprezentat un moment fericit sau dacă este o fotografie care a imortizalizat un moment pentru a devenit o amintire peste ani și a nu fi uitată, fotografia respectivă este statică. În schimb momentul de ACUM se schimbă permanent și trece imediat. Până când să spui că trăiești ACUM, deja respectivul moment a trecut.

Fiecare zi e singura pe care o avem cu adevărat. Viața se întâmplă astăzi. Nu ieri, nu mâine. Timpul este un prezent sacru. Dacă nu putem profita de clipa prezentă, n-o vom face nici într-un viitor ipotetic.

Dominique Loreau

Evită să faci din Viață doar o colecție de fotografii ale momentelor trecute și fă din fiecare moment al vieții tale un ACUM trăit la maxim și trăit autentic. Astfel vei avea o viață trăită cu adevărat, cu mult mai puține regrete, având în schimb amintiri de suflet, amintirile unei vieți trăite la intensitate.

În privința viitorului, acesta nu există, este doar un iluzie care îți este prezentată drept obiectiv, dar este un fel de Fata Morgana, mereu undeva departe, parcă fugind de tine. După cum spune Albert Camus, „adevărata generozitate față de viitor constă în a da totul prezentului”.

Fericirea este posibilă numai în momentul prezent. Dacă eşti fericit acum, nu mai e nimic altceva de realizat. De fapt, dacă devii preocupat de fericirea ta de mâine sau de cea de peste cinci minute, vei uita să fii fericit acum. Toate planurile şi visurile tale te scot din fericirea prezentă.

Paul Ferrini
Îndrăznește să trăiești fiecare clipă!

Atât am avut să îți spun în acest mesaj, prieten(ă) drag(ă). Și nu pentru că nu aș putea să nu mai adaug alte rânduri și alte detalii acestei îndrumări de a trăi momentul ACUM, singurul pe care îl putem avea mereu. Ci pentru că nu aș vrea să te mai rețin din a-ți trăi momentul tău prezent, pentru că aș vrea să te invit să te deconectezi de la orice lucru care vine din exterior și să privești înspre interior, înspre sufletul tău, acolo unde vei găsi cum vrei cu adevărat să arate acest ACUM.

Îndrăznește să privești atent în profunzimea sufletului tău și să trăiești fiecare clipă conform mesajelor venite dintr-acolo. Astfel vei face din momentul PREZENT o adevărată bucurie cât mai des cu putință.

Dacă astăzi ești pe deplin prezent, ziua de mâine va avea grijă de ea însăși. Vei întâlni toate persoanele de care ai nevoie, la momentul potrivit, și vor exista sincronizări spectaculoase.

Alan Cohen

5 comentarii la “Aici și Acum – Clipa și locul unde putem trăi cu adevărat!

  1. Pingback: Natura la catedră – Lecția nr.3: Momentul prezent | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: