Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (40)


Încă din adolescență citatele, aforismele sau proverbele mi-au atras atenția. Dacă în urmă cu ceva ani astfel de gânduri și mesaje erau regăsite în anumite cărți sub forma unor colecții de proverbe și aforisme, astăzi este mult mai la îndemână să găsim în mediul online cuvinte care să ne motiveze și să ne ofere îndrumare. În continuare vei regăsi câteva gânduri de prin cărți adunate. Îmi doresc ca aceste citate și mesaje să fie cuvintele de care aveai nevoie în acest moment al vieții.

Vezi tu, progresul nu are loc dacă faci întotdeauna lucrurile în același fel. Când vrei să stagnezi sau să rămâi atașat de modul familiar și să nu încerci nimic nou, este imposibil să evoluezi – prin definiție.

Wayne Dyer

Există o limită peste care răbdarea încetează să mai fie o virtute.

Edmund Burke

Vrem să călătorim spre destinația propusă, întrucât ea este importantă pentru noi. Călătoria este însă presărată cu multe capcane. Una dintre cele mai periculoase este aceea de a neglija călătoria în favoarea destinației.

Joseph O’Connor, Andrea Lages

Nu cucerim munţii, ci pe noi înşine.

Edmund Hillary

Viața ta, succesul tău, fericirea ta, toate sunt cu adevărat la îndemâna ta. Puterea de a te schimba, puterea de a renunța, de a fi aventuros și de a-ți folosi potențialul sunt la îndemâna ta.

Gary John Bishop

Viaţa trăită cu mintea este o viaţă mecanică. Devii un robot – poate unul eficient; roboţii sunt foarte eficienţi – maşinile sunt mult mai eficiente ca şi oamenii. Când eşti condus de minte poţi câştiga mai bine şi mai mult, dar nu vei fi mai viu. Poate vei avea un standard de trai mai bun, dar viaţa ta va fii seacă. Viaţa este vie doar când o trăieşti cu inima.

Nae Ionescu

Spiritul omului este asemenea unui urcuş în munţi: vezi culmea, ţi se pare că eşti pe cale să o atingi, apoi descoperi alte culmi, alte prăpăstii, alte povârnişuri

Antoine de Saint-Exupery

Poţi să ai idei geniale, poţi să muţi şi munţii din loc, atâta timp cât rutina şi programul zilnic îţi îngrădesc spiritualitatea, eşti ca un cal sălbatic care, pentru a-şi primi raţia de grăunţe, acceptă să alerge pe hipodrom.

Elena Stan

Ne trăim viaţa ca apa care curge la vale, mergând într-o direcţie, până ne izbim de ceva care ne forţează să găsim un nou curs.

Arthur Golden

Ar trebui să avem în fiecare zi curajul de a risca, de a greşi, sau de a fi umiliţi. Un pas greşit e de preferat decât să stăm nemişcaţi o viaţă. Când suntem în mişcare ne putem corecta oricând direcţia, pentru a merge înainte.

Maxwell Maltz

Ia seama şi nu-ţi împodobi mai mult casa decât sufletul; ai grijă, în primul rând, de edificiul spiritual.

Jan Hus

Un singur lucru este mai dureros decât să înveţi din propria experienţă şi anume să nu înveţi din propria experienţă.

Laurence J. Peter

Nu eşti prost când calci într-o groapă, ci când nu ratezi nici una din câte îţi ies în cale.

Vasile Ghica

Vreau să te rog, din tot sufletul, să ai răbdare cu toate îndoielile inimii tale și să încerci să iubești întrebările în sine ca pe niște cămări încuiate sau ca pe niște cărți scrise într-o limbă necunoscută. Nu stârni răspunsurile ce nu ți se pot da, pentru că nu le-ai putea înțelege. Şi, de fapt, trebuie să trăiești viața așa cum vine. Lasă întrebările. Poate astfel, încetul cu încetul, fără a-ți da seama, cândva, într-o bună zi, vei trăi printre acele răspunsuri.

Rainer Maria Rilke

Cel mai mare duşman al pasiunii este părerea celorlalţi despre manifestarea ei, şi dacă ţinem foarte mult la părerile lor, pasiunea se răceşte şi moare.

Octavian Paler

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: