Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (41)


În ciuda faptului că avem înaintea noastră mesajele de care avem nevoie pentru a ne îndrepta în direcția care ne este menită și în care ne cheamă sufletul, alergarea zilnică și sarcinile care vin neîncetat ne împiedică să vedem întotdeauna direcția corectă. De multe ori înaintăm într-o anumită direcție din inerție și din confortul de a nu face schimbări. Pe de altă parte aceasta este modalitate sigură de a ne lovi de obstacole.

Uneori un citat este suficient pentru a spune STOP inerției din viața noastră și pentru ne alege direcția dorită pentru a simți că trăim cu semnificație. Îmi doresc ca printre citatele alese pentru această postare să găsești mesajul sau mesajele de care ai nevoie în actualul moment al vieții tale.

Oamenii nu obosesc să fie banali. Şi uneori sunt fericiţi tocmai din această cauză.

Octavian Paler

O iubire nu moare de moarte naturală. Moare în urma orbirii, indiferenţei, uitării, moare pentru că nu a fost îngrijită. În iubire nepăsările sunt mai mortale decât greşelile.

Anais Nin

Caută să te mulţumeşti cu puţin şi nu-ţi pune fericirea în avere şi bogăţii.

Sfântul Ioan Gură de Aur

Oamenii iubitori trăiesc într-o lume care îi iubeşte. Oamenii ostili trăiesc într-o lume care îi urăşte. Este aceeaşi lume.

Wayne Dyer

Dacă suntem atât de autosuficienţi şi egoişti încât nu putem răspândi în jur puţină fericire şi apreciere fără a căuta să obţinem un profit în schimb – dacă sufletele noastre nu sunt mai mari decât merele pădureţe acre, ne vom alege cu eşecul pe care îl merităm din plin.

Dale Carnegie

Cred că fiecare eveniment care ni se întâmplă în viaţă este o oportunitate de a alege dragostea şi nu frica.

Oprah Winfrey

Teoria mea este că longevitatea se datorează actului iubirii. Suntem născuţi pe lume pentru a iubi. Orice. Nu-ţi impun să joci, să iubeşti ce iubesc eu, ci să iubeşti ce iubeşti dumneata, dar să iubeşti cu adevărat. Cred că ăsta e marele mister: iubirea. Dacă oamenii ar putea să-şi însuşească asta, lumea ar fi o bucurie.

Radu Beligan

Fă-ţi griji pentru conştiinţa ta, nu pentru reputaţia ta. Conştiinţa este ceea ce eşti tu, reputaţia este ceea ce gândesc ceilalţi despre tine. Iar ceea ce gândesc ceilalţi despre tine, este problema lor.

Charlie Chaplin

Spune întotdeauna ce simţi şi fă ceea ce gândeşti. Dacă aş şti că asta ar fi ultima oară când te voi vedea dormind, te-aş îmbrăţişa foarte strâns şi l-aş ruga pe Dumnezeu să fiu păzitorul sufletului tău. Dacă aş şti că asta ar fi ultima oară când te voi vedea ieşind pe uşă, ţi-aş da o îmbrăţişare, un sărut şi te-aş chema înapoi să-ţi dau mai multe. Dacă aş şti că asta ar fi ultima oară când voi auzi vocea ta, aş înregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o dată şi încă o dată până la infinit. Dacă aş şti că acestea ar fi ultimele minute în care te-aş vedea, aş spune „te iubesc” şi nu mi-aş asuma, în mod prostesc, gândul că deja ştii.

Gabriel Garcia Marquez

Toată lumea e prietenul tău cel mai bun când ai succes. Asiguraţi-vă că oamenii de care vă înconjuraţi sunt şi cei cu care nu vă e teamă dacă eşuaţi.

Paula Abdul

Ceea ce contează nu sunt loviturile pe care le dai, ci acelea pe care le primeşti şi la care rezişti pentru a merge mai departe.

Randy Pausch

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern.

Eliphas Levi

Fericit este acela căruia încă îi mai place ceva ce i-a plăcut la grădiniţă; acela care nu a fost rupt în două de către timp; acela care nu este doi oameni, ci unul, şi care nu şi-a salvat nu numai sufletul, ci şi viaţa.

G.K. Chesterton

Ce trebuie să obţineţi? Nu poziţie, nu avere, nici toate aceste lucruri exterioare; trebuie să obţineţi o inimă plină de iubire.

Shri Mataji Nirmala Devi

Siguranță. Căutăm siguranța și evităm incertitudinea. Vrem să știm la ce să ne așteptăm, unde să mergem și cu ce să ne îmbrăcăm. Vrem să fim pregătiți. Vrem să fim în siguranță. Dar e mai mult decât o nevoie, e mai degrabă o dependență.

Gary John Bishop

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: