Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (44)


Cum ar fi dacă am înlocui gândurile care ne limitează să acționăm și să stagnăm cu gânduri care să ne încurajeze să devenim cea mai bună versiune a noastră?! Personal am găsit în numeroasele cărți citite sprijin, îndrumare și mesaje care să mă „scoată” din gândirea plină de scuze și de limitări pe care am învățat-o în societate. Te invit să acorzi câteva minute de atenție unor astfel de citate care să te ajute să găsești motivație și inspirație în zilele următoare.

Câtă vreme ești viu, firul existenței poate fi oricând reînnodat, chiar dacă timpul nu poate fi dat înapoi. Peste multele mele vieți, la fel ca pe un hard disk, s-a rescris o altă poveste.

Tibi Ușeriu

Fericirea este precum pisica, dacă încerci să o ademenești sau să o chemi, te va evita cu îndârjire; nu va veni niciodată. Dar dacă nu îi acorzi atenție, o vei găsi frecându-se de picioarele tale.

William Bennett

Fii suficient de curajos pentru a trăi creativ. Originalitatea este locul unde altcineva nu a mai fost. Trebuie să părăseşti oraşul confortului tău şi să mergi în sălbăticia intuiţiei tale.

Alan Alda

…instinctul este ceva ce transcede cunoașterea. Avem, fară îndoială, anumite fibre fine care ne permit să percepem adevărurile atunci când deducția logică, sau orice alt efort intenționat a creierului, este inutil.

Nikola Tesla

Oamenilor le e greu să fie fericiţi, pentru că văd trecutul mai frumos decât a fost, prezentul mai rău decât este şi viitorul mai dificil decât va fi.

Marcel Pagnol

Înfrângerea nu ar trebui să fie niciodată o sursă de descurajare, ci mai degrabă o proaspătă stimulare.

Robert South

Rămânând în zona de confort, repetând aceleași acțiuni dintotdeauna, trăiești de fapt în trecut – nu înaintezi. Repeți lucruri și comportamente cândva riscante în viața ta, atunci când nu știai la ce rezultat vor duce, dar care s-au transformat între timp într-o rutină.

Gary John Bishop

Cunoașterea intuitivă, motivația interioară, implusul în anumite direcții sunt, toate, semne că Dumnezeu chiar îți vorbește! Când îți ignori intuiția, plătești un preț destul de mare.

Wayne Dyer

O problemă este o ocazie pentru a face tot ce poţi mai bine.

Duke Ellington

Ai mii de motive să eșuezi în viață, dar nici măcar o singură scuză.

Rudyard Kipling

Nevoia este îndemn către idee, şi ideea, îndemnul către acţiune.

John Steinbeck

Curajul este ceea ce îţi trebuie pentru a sta în picioare şi a vorbi, curajul este şi ceea ce îţi trebuie pentru a sta jos şi a asculta.

Winston Churchill

Când îmi asum răspunderea pentru acțiunile mele, pe de-o parte, am libertatea de decizie și, pe de altă parte, există riscul să iau o decizie greșită și să suport asta ca pe un „eșec personal”. În acest sens, pentru persoana în cauză, este mai sigur ca persoanele care o protejează să-i spună ce să facă.

Stefanie Stahl

Calea spirituală nu are termene fixe, are proprii săi timpi, iar cine încearcă să sară etapele luând-o pe scurtături sfârșește prin a face un ocol mai mare decât dacă ar fi mers cu viteza proprie pe drumul drept. Obstacolele sunt cu miile, sunt multe uși false, tentațiile sunt infinite și există posibilitatea foarte mare de a te rătăci (deși toate astea nu pot decât să te facă, în cel mai rău caz, să pierzi timp). Indiferent ce s-ar întâmpla, ai răbdare, nu urmări rezultatele și rezistă tentației de a schimba direcția la primul obstacol.

Jorge Bucay

Viața se desfășoară conform intențiilor noastre. Ni s-a spus: „După credința voastră facă-se vouă” – și e adevărat. Credința este o energie extrem de puternică. Este un magnet. Ea atrage către noi ceea ce ne așteptăm cu tărie să primim.

Neale Donald Walsch

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: