Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (49)


Citatele sunt fragmente din cărți, fragmente scurte cu mesaje puternice. Chiar dacă multe lume le privește doar prin prisma unor gânduri exprimate cândva de anumiți autori, citatele pot avea un rol important în viața de zi cu zi pentru fiecare dintre noi. Dacă vei acorda atenție citatelor care îți „apar” înainte, vei remarca faptul că de cele mai multe ori „îți sunt adresate”. Parcă sunt parte din povestea pe care o trăiești într-un anumit moment al vieții.

Succesul înseamnă să perseverezi acolo unde ceilalți renunță.

William Feather

Renunţă la nevoia de a adapta viaţa conform propriului scenariu şi, în schimb, încearcă să laşi viaţa să te călăuzească. Învaţă să te laşi purtat de cursul vieţii şi vei ajunge exact acolo unde trebuie să fii – nu acolo unde eul tău temător crede că ar trebui să fii, ci acolo unde sufletul tău ştie că îţi este locul.

Luminiţa D. Saviuc

Visele sunt răspunsuri la întrebări pe care încă nu ne-am dat seama cum să le punem.

Fox Mulder

Toţi se gândesc cum să schimbe lumea. Nimeni nu se gândeşte cum să se schimbe pe el însuşi.

Lev Tolstoi

Oamenii fără limite sunt încântați de necunoscut.

Wayne Dyer

Nu abandona ceea ce nu știi să faci, ci combină cu ceea ce știi să faci.

John Wooden

Eşti stăpânul a ceea ce nu spui şi sclavul a ceea ce nu vorbeşti atunci când trebuie.

Sigmund Freud

Secretul pentru a avea încredere în planul Universului este să te detașezi de toate urmările posibile. Când suntem obsedați de cum anume „ar trebui” să se întâmple ceva, atunci ne deconectăm de la fluxul îndrumării universale. Energia din spatele unei mentalități de tipul „trebuie” este una de control și manipulare. Universul nu se aliniază cu această energie. Prin urmare, blocăm comunicarea și receptivitatea. Abia atunci când ne detașăm de urmări ne deschidem viziunea perceptivă asupra lumii și ne lăsăm conduși.

Gabrielle Bernstein

Cred că, pentru a găsi magia și sensul în viața ta, mai întâi trebuie să înveți să fii împăcat în orice peisaj în care ai locui. Cu cât încerci să evadezi mai mult din el, cu atât mai mult vei fi azvârlit înapoi spre el. De fapt, s-ar putea să existe acolo vreo comoară ascunsă pe care o poți găsi explorându-l, descoperindu-i mesajul prin înțelegerea esenței sale.

Colette Baron-Reid

Pentru mine nimic nu e mai de preţ şi mai rar ca cinstea.

Friedrich Nietzsche

Cel mai frumos cadou făcut cuiva este speranţa.

Anatole France

Când atitudinea noastră față de propriile posesiuni materiale e nepotrivită, acest fapt poate conduce la un atașament exagerat față de acele lucruri – cum ar fi bunurile personale, casele și averile noastre – și la incapacitatea de a simți mulțumirea. Dacă ți se întâmplă asta, vei rămâne pentru totdeauna într-o stare de insatisfacție și îți vei dori mereu mai mult. Într-un sens, vei fi cu adevărat sărac, căci acea suferință este chinul de a dori un lucru împreună cu sentimentul lipsei lui.

Dalai Lama


Credem greșit că, pentru a face unele lucruri importante pentru noi, e nevoie să ne pregătim și să ne organizăm. Deși pregătirea și organizarea au, evident, importanţa lor, de multe ori obsesia pentru aceste lucruri are la bază temerile sau pur și simplu incapacitatea noastră de a vedea că suntem deja pregătiţi, chiar dacă nu credem asta. Cel mai important lucru pe care îl putem face este să fim prezenţi activ și să fim noi înșine.

Mike Robbins

Unde-i multă ezitare este greu să găseşti momentul potrivit.

Pindar

Toți vor să ajungă în rai; dar nimeni nu vrea să moară.

Peter Tosh

Îndrăznește să distribui citatele și gândurile de mai sus prietenilor tăi. Poate că unul dintre aceste mesaje este exact ceea ce prietenii tăi au nevoie ACUM.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: