Intotdeauna gaseste-ti inspiratia in interiorul tau!

Inspiratie in interiorul tau

Fiecare dintre noi are nevoie de inspirație și motivație pentru a se ridica din pat în fiecare dimineață sau pentru a depune eforturi pentru atingerea anumitor obiective. Doar că de cele mai multe ori inspirația noastră vine…din exterior. Suntem inspirați de oamenii din jurul nostru încă de la cele mai fragede vârste și pe măsură ce creștem continuăm să găsim inspirație și modele mai mereu în persoanele pe care le vedem în jur și în persoanele care ne sunt prezentate ca fiind…de succes.

Inspirația venită din exterior este o inspirație „împrumutată”

Atunci când avem astfel de modele de inspirație provenită din exterior riscăm să ne pierdem pe drumul nostru înspre…destinația noastră. Fiecare dintre noi are un vis sau anumite visuri pe care dorim să le transformăm în realitate. În același timp fiecare dintre noi întâmpină la un moment dat anumite obstacole, mai ușor sau mai dificil de depășit.

Dacă inspirația pe care o regăsim în exteriorul nostru, în diferite persoane care ne sunt prezentate ca fiind modele sau persoane care au reușit în viață, nu ne ajută să ne atingem „obiectivul” de a ajunge cel puțin la nivelul acestor modele de succes, atunci ajungem la frustrare, la dezamăgire și la sentimentul de eșec.

Fotografie de Andre Furtado pe Pexels.com

Și cumva este firesc ca această inspirație provenită din exterior să nu ne ajute în atingerea scopului și în a ne simți împliniți. Pentru că vorbim despre o inspirație „împrumutată” de la alte persoane, de la societate. O inspirație care „nu ne aparține”, care ne este „străină”.

De aici și până la renunțarea la visurile noastre mai este foarte puțin. Tocmai de aceea cred că foarte multă lume se mulțumește în mediocritate (nu mă refer la partea financiară sau la partea profesională a vieții) sau se mulțumește cu „ceea ce îi este dat”.

Reclame

Cu siguranță că dacă ne gândim la scară largă există foarte multe persoane nemulțumite de viața lor. Însă cu toate acestea, merg cumva din inerție pe același drum. Caută alte modele pe care să le ajungă din urmă, caută în continuare inspirație în exterior.

Găsirea refugiului în lucrurile materiale

Dacă nu reușesc să aibă cariera de succes la care visează (sau care li s-a spus că ar trebui să o bifeze), atunci se mulțumesc cu alte „recompense”. Fie că aleg vacanțe în anumite locații exclusiviste (pe care desigur le postează în social media să vadă „prietenii” că au o viață reușită), fie că aleg să își cheltuiască banii în haine de firmă, fie că muncesc non stop și adună sume imense de bani în conturi, bani de care nu se bucură în nici un mod, aceste recompense nu fac decât să le „amelioreze” frustrările și nemulțumirile pentru moment.

Sau poate că își construiesc case cât mai mari și mai luxoase, case care nu devin altceva decât un motiv de laudă în fața prietenilor și a cunoscuților, dar se transformă într-un „mormânt” al visurilor lor.

Pe termen lung aceste comportamente devin un mod de viață, iar atunci când ajung să conștientizeze că viața a trecut pe lângă ei în timp ce ei au și-au irosit timpul pentru a face bani pe care să îi adune în conturi sau pe care să îi risipească pe bunuri materiale precum case, mașini, haine de firmă sau încălțăminte de firmă precum Adidas sau Nike, aceștia realizează că ceea ce îi inspira și îi motiva era de fapt…o Fata Morgana.

Fotografie de Ray Piedra pe Pexels.com

Deși era mereu o sursă de inspirație ce părea a fi înaintea privirii lor, tot timpul se îndepărta de îndată ce persoana în cauză făcea eforturi pentru a se apropia de ceea ce era sursa inspirației. Acest lucru datorită faptului că era o inspirație „împrumutată”, o sursă de inspirație pe care alții o afișau înaintea ochilor ca fiind demnă de urmat.

Regăsește-te în profunzimea spiritului

De cealaltă parte, atunci când inspirația vine din interior, cu siguranță că vei simți că trăiești din plin în fiecare zi și vei simți că îți urmezi visul pentru care ai primit în dar acest cadou minunat numit Viață. La fel ca cei mai mulți dintre noi, am trecut prin etapa în care îmi găseam inspirația în obiective și modele primite de la părinți, profesori sau societate.

Reclame

Fără doar și poate că părinții, uneori bunicii sau alteori profesorii ne sunt surse de inspirație. Și este foarte bine să fie așa! Însă inspirația care trebuie să ne ghideze în viață trebuie să vină din interiorul nostru, să ne ghidăm zi de zi de ceea ce intuiția și instinctul ne trasează ca fiind drumul pe care trebuie să mergem.

După cum spune Wayne Dyer: Îți vei găsi pasiunea în ceea ce te inspiră cel mai mult. Și ce înseamnă cuvântul inspiră? A apărut din alăturarea cuvintelor „în” și „spirit”. Când ești inspirat, nu mai trebuie să întrebi niciodată despre scopul tău. Cu alte cuvinte, adevărata inspirație, și poate singura inspirație cu autentică, pentru fiecare dintre noi nu poate fi în altă parte decât în sufletul nostru, în spiritul nostru. Aici vom găsi mereu inspirația de a continua, de a ne urma scopul pentru care suntem meniți și scopul care ne împlinește la nivel profund, dincolo de obiectivele materiale și sociale.

Este firesc să ne dorim să ne construim o viață în care să ne bucurăm de sănătate, de confort, de alimente și de îmbrăcăminte de calitate, sau de călătorii prin care să descoperim lumea. Este ideal să ne putem bucura de toate acestea și să avem parte de sănătate printr-o alimentație sănătoasă susținută de un confort oferit de o locuință care să ne satisfacă nevoile și de călătorii care să ne deschidă noi orizonturi, călătorii în care să beneficiem de echipamente și de îmbrăcăminte de calitate.

Tocmai de aceea consider că este important să investim resursele financiare în alimente de calitate, dar și în obiecte vestimentare de calitate. Fără doar și poate că aceste lucruri și bunuri materiale ne pot face viața mai confortabilă și ne pot ajuta să ne bucurăm de călătorie.

Reclame

Însă nu cred că acestea trebuie să fie principalele surse de inspirație care să ne ghideze în viața de zi cu zi, ci mai degrabă „piese” care să ne susțină în călătoria spre destinația noastră, a fiecăruia dintre noi. Este important să investim mai ales resursele de timp și cele de energie în a ne dezvolta personal, în a crește constant în acest plan personal.

Însă nu cred că acestea trebuie să fie principalele surse de inspirație care să ne ghideze în viața de zi cu zi, ci mai degrabă „piese” care să ne susțină în călătoria spre destinația noastră, a fiecăruia dintre noi. Este important să investim mai ales resursele de timp și cele de energie în a ne dezvolta personal, în a crește constant în acest plan personal.

Călătorie inspirată

În această călătorie vei găsi oameni care să te inspire și care să te îndrume, fie că îi vei întâlni în drumul tău, fie că le vei descoperi cărțile pe care aceștia le-au scris, fie că vei alege să iei parte la anumite evenimente. Și este foarte important ca în diferite etape ale dezvoltării personale să înveți o mulțime de lucruri de la toți oamenii pe care îi întâlnești și care te inspiră, oameni care sunt „adevărați profesori”.

Odată ce vei privi mai mult în interior pentru a-ți găsi inspirația care să te ghideze în viața de zi cu zi, în alegerile făcute zilnic și în alegerile decisive ale vieții tale, vei descoperi că inclusiv exteriorul arată altfel…mai plăcut, mai senin, mai liniștit și mai colorat.

Reclame

Oamenii sunt deschiși în a-ți veni în ajutor, lucrurile sunt parcă aranjate mai bine decât ți-ai putea dori, iar obstacolele care îți apar în cale nu sunt decât lecțiile pe care le ai de învățat pentru a urma drumul creșterii personale și pentru a-ți trăi visul pe care nu credeai că îl vei putea trăi. Inspirația găsită în suflet va reuși să facă din viața ta ceva unic și ceva care merită trăit, iar răspunsul la întrebarea ce te împlinește cu adevărat nu se găsește niciodată în exterior și niciodată în minte…întotdeauna se găsește în sufletul tău.

Să tragem linie!

În concluzie, inspirația care vine din interior, din suflet, te va ghida întotdeauna în direcția care îți este menită, chiar și atunci când teama este uriașă, când eșecul pare după colț și când toată lumea îți spune că nu ai cum să reușești. Îndrăznește să călătorești dincolo de limite și lasă-te ghidat(ă) de inspirația pe care o regăsești în sufletul tău! Always find your answer while searching deep in your soul!

Rezistați nevoii ca visurile voastre să fie aprobate de mulți oameni și fiți în schimb spirite brave care se bucură că au încredere în călăuzirea interioară. Wayne Dyer

Îmi doresc ca acest articol să te îndrume pentru a începe să privești mai mult în interiorul tău, să privești profund înspre sufletul tău, iar odată ce vei face acest lucru, nu mă îndoiesc că vei începe să îți descoperi adevărata inspirație, acea inspirație care îți va permite să devii cea mai bună versiune a ta și să oferi lumii unicitatea pe care o ai de oferit. Lumea are nevoie de inspirația ta, de originalitatea ta!

Un comentariu la “Intotdeauna gaseste-ti inspiratia in interiorul tau!

  1. Pingback: Proba 1. Care este sursa ta de inspirație în fiecare zi?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.