5 motive pentru care sa mergi singur intr-o drumetie

Te-ai gândit vreodată să pleci singur într-o drumeție? Sau ai auzit că nu este recomandat să pleci singur pe trasee de munte ori prin pădure? Sau poate deja ai făcut numeroase drumeții de unul singur. Indiferent în care dintre situațiile mai sus menționate te regăsești, în opinia mea există mai multe motive pentru care merită să mergi într-o drumetie solo. Iată mai jos 5 dintre cele mai importante astfel de motive din perspectivă personală.
Redescoperi plăcerea de fi cu tine însuți
Deși cei mai mulți dintre noi nu se simt foarte bine atunci când sunt singuri, în propria lor companie, atunci când ești un drumeț solitar redescoperi cât este de bine să te recontectezi fiind doar tu…cu tine. În astfel de momente ai posibilitatea de a te regăsi prin faptul că întreaga concentrare se poate axa doar pe tine și să conștientizezi de fapt de cât de focusat ești în mare parte a timpului înspre exterior, înspre ceea ce percepem, dar mai ales că de cele mai multe ori nu acționăm, ci reacționăm. Pentru mine primele drumeții solo m-au ajutat să mă redescopăr și să îmi dau seama de cât este de important să te simți bine în „compania ta”.
Crește încrederea în propria persoană
O drumetie solo te ajută foarte mult la creșterea încrederii de sine. Astfel, situațiile în care poți fi pus atunci când ești pe traseu sau atunci când urmează să campezi pot contribui decisiv la creșterea încrederii în propria persoană. Iar acest aspect este foarte important în viața de zi cu zi și în alegerile majore ale vieții. Până la urmă o drumeție solitară înseamnă alegeri și responsabilitate la fiecare pas pe care îl faci, așa cum sunt și alegerile vieții.
Îți stabliești propriul ritm
Un alt argument pentru care o drumetie solo este foarte plăcută este faptul că poți să îți stabilești propriul ritm de mers și propriul ritm de a te bucura de experiența în sine. Dacă atunci când mergi alături de cineva într-o tura de munte este necesar să îți adaptezi ritmul la cel care te însoțește sau la cei care te însoțesc, într-o drumeție solo acest lucru nu este necesar.
Te conectezi mai bine cu natura
Pentru mine personal natura înseamnă acasă, iar atunci când am fost în drumeții fără să fiu în compania cuiva am avut oportunitatea de a mă apropia mai bine de natură. Indiferent de câte zile petreceam singur pe trasee, drumețiile solitare m-au adus întotdeauna într-o armonie cu natura. Și atunci când ești obosit, stresat, lipsit de vitalitate, natura poate fi mediul ideal pentru a te echilibra.
Varianta ideala pentru a te deconecta
Atunci când suntem înconjurați de alte persoane și de toate mijloacele de comunicare la distanță suntem practic mereu conectați la exterior, la problemele altora, la doleanțele altora și nu în ultimul rând la solicitările celor din jur. Ei bine, într-o drumeție solitară poți să te deconectezi complet de la tot ceea ce te înconjoară și să te conectezi la tine însuți.
Cu siguranță că cei care merg în drumeții solo pot veni și cu alte motive care să susțină acest tip de activitate în aer liber. Dacă ești printre ei, te aștept cu un comentariu mai jos pentru a vedea și alte perspective. Cu toate acestea, fiecare dintre cei care merg în drumeții pot alege dacă să se bucure de astfel de activități doar cu sine sau doresc să împartă această bucurie cu alte persoane. Eu unul sunt fanul ambelor tipuri de drumeții și le recomand în aceeași măsură atât pe cele solitare, cât și pe cele în compania altor persoane.
Indiferent dacă ești un drumeț solitar sau unul care preferă compania prietenilor, îți urez să te bucuri de fiecare potecă pe care o străbați. Și întotdeauna ține cont de recomandările pentru siguranța drumețului solitar atunci când ești pe poteci.
Pingback: Ponturi pentru rutina în turele pe munte la cort | Laurentiu Artugyan
Pingback: Riscuri pe care le putem intampina vara in timpul drumetiilor | Laurentiu Artugyan
Pingback: Care este numarul optim de persoane pentru o drumetie sau tura pe munte? | Laurentiu Artugyan
Pingback: Traseu turistic Camping Valea Bei – Ochiul Beiului – Valea Beului Sec – Cheile Minișului – Lacul Buhui | Laurentiu Artugyan
Pingback: Carti de citit care sa te impulsioneze in a descoperi lumea prin intermediul calatoriilor | Laurentiu Artugyan
Pingback: Singuratate versus Solitudine | Laurentiu Artugyan
Pingback: Traseu turistic Camping Valea Beiului – Ochiul Beiului – Valea Beului Sec – Canton Crivina – Cheile Minișului – Lacul Buhui | Laurentiu Artugyan