Zabljak – o alegere perfecta pentru montaniarzi

Zabljak destinatie turistica

Indiferent de sezon, Zabljak poate fi alegerea perfectă pentru montaniarzi. Această stațiune montană muntenegreană este principala „poartă” pentru cei care doresc să descopere Munții Durmitor. Am descoperit stațiunea montana Zabljak la început de septembrie 2019, atunci când am petrecut câteva zile în Parcul Național Durmitor pentru a străbate la pas potecile acestor munți absolut fantastici.

Zabljak Muntenegru

Cum ajungi în Zabljak?

Pentru a ajunge în Zabljak din România trebuie să traversezi Serbia. În cazul în care nu dispui de o mașină proprie sau nu vrei să faci atâta drum cu mașina, trebuie să știi că legăturile din România sunt destul de complicate. Astfel, poți opta pentru o legătură cu autobuzul din Belgrad direct în Zabljak sau poți alege o rută interesantă cu trenul Belgrad – Podgorica pe ruta Belgrad – Bar, una dintre cele mai atractive sectoare de cale ferată din Europa.

Belgrad - Bar tren.jpg

Din Podgorica se ajunge relativ ușor cu autobuzele locale până la Zabljak. Deși ruta cu trenul este mai lungă cu câteva ore, trebuie spus că peisajul merită fără doar și poate, trenul trecând prin numeroase tunele și peste numeroase viaducte. Transportul local este foarte bine dezvoltat și astfel din autogara din Zabljak te poți îndrepta ulterior foarte ușor spre stațiunile amplasate pe litoralul muntenegrean.

Zabljak Autogara

Cazarea în stațiunea montana Zabljak

Chiar dacă stațiunea Zabljak nu se ridică la nivelul stațiunilor montane din Europa de Vest și poate că și unele stațiuni din România arată mai bine, trebuie spus că orice montaniard care alege Zabljak ca și destinație poate să se bucure aici de un sejur excelent. Oferta unităților de cazare este foarte numeroasă și foarte diversificată: camping-uri pentru cei cu buget redus sau pentru cei care preferă să doarmă la cort; bungalow-uri, camere de închiriat la proprietari, hosteluri, hoteluri pentru toate gusturile și chiar spații de cazare de lux.

Camera Bungalow Razvrsje Durmitor

Zabljak centrul orasului

Zabljak centru

Astfel, indiferent de buget și de preferințe, orice turist și orice montaniard poate găsi spațiile de cazare preferate atunci când alege ca și destinație stațiunea montana Zabljak.

Unde mâncăm în Zabljak?

La fel ca și în cazul unităților de cazare, și atunci când vine vorba despre unități de alimentație publică poți găsi foarte multe variante. Poți alege restaurante cu specific local, dar și restaurante cu meniuri internaționale. Desigur, nu lipsesc pizzeriile și nici brutăriile sau patiseriile. Prețurile pentru un meniu la restaurant sunt accesibile și chiar în anumite localuri sunt mai mici decât cele din anumite stațiuni montane din România. Dacă ai nevoie de alimente pentru zilele cu ture de munte sau vrei să îți pregătești propria mâncare în spațiul unde ești cazat, atunci trebuie să știi că există suficient de multe supermarket-uri și chiar o mică piață în această stațiune montana din Muntenegru.

Zabljak brutarie locala

Turismul în Zabljak

Fără doar și poate că pentru această stațiune turismul este principala sursă de venit, iar hotelurile și spațiile de cazare ce continuă să fie ridicate aici indică acest fapt. Indiferent de anotimp la Zabljak vin numeroși turiști din întreaga lume. Chiar și în lunile de extrasezon, cum este septembrie, în Zabljak am remarcat foarte mulți turiști pasionați de munte și de natură. Iar în sezonul de ski fără doar și poate că cei mai mulți dintre turiștii din fostul spațiu iugoslav și nu numai aleg să vină la Zabljak. Cu o asemenea bogăție din partea naturii și cu o mare atenție pentru tot ceea ce înseamnă turismul nu este de mirare faptul că Zabljak este o stațiune montana foarte atractivă.

Zabljak - Constructii noi

Zabljak imprejurimi

Zabljak autobuz turistic

Dacă până acum nu ai ajuns în Zabljak și îți dorești să faci câteva ture de munte în Durmitor, atunci poți să treci pe lista următoarelor destinații această stațiune montană din Muntenegru. Te vei bucura aici de un peisaj superb, de oameni foarte ospitalieri și de variante de cazare și agrement pentru toți cei pasionați de munte.

Reclame

3 comentarii la “Zabljak – o alegere perfecta pentru montaniarzi

  1. Pingback: Starea transportului public – un impediment major in dezvoltarea turismului din Romania | Laurentiu Artugyan

  2. Pingback: Calea ferata Belgrad – Bar. Cu trenul prin Balcani | Laurentiu Artugyan

  3. Pingback: Impresii de calatorie din Muntenegru | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: