Criterii care definesc un content writer de succes

Criterii content writer de succes

Nevoia de conținut în mediul online este în continuă creștere. Datorită faptului că tot mai multe business-uri se mută în online, și nevoia de conținut pentru respectivele afaceri și pentru promovare în online este în creștere. Prin urmare, oferta de joburi pentru content writer aduce constant noi variante și noi angajatori.

Criterii content writer de succes

Chiar dacă la prima vedere poate părea la îndemână să creezi conținut pentru diferite magazine online, bloguri sau website-uri, trebuie spus că nu este suficient să știi să scrii în limba română sau în limba engleză. În același timp nu este obligatoriu să ai studii sau cursuri în content writing. Însă există o serie de criterii care pot să definească un content writer de succes, un content writer care să fie apreciat de colaboratori și care să poată derula proiecte pe termen lung.

 

1. Deține un vocabular bogat și diversificat

Un prim criteriu pentru ca un content writer să poată avea succes este vocabularul pe care acesta îl deține. Este foarte important, dacă nu chiar esențial, să poți folosi foarte multe cuvinte și expresii pentru a crea un conținut de calitate și atractiv, dar în același timp unic. În contextul în care în mediul online volumul de conținut pe aproape orice subiect este enorm, a avea un vocabular diversificat și foarte bogat este un lucru extrem de important pentru un content writer. Vocabularul diversificat și foarte bogat este esențial pentru a putea crea conținut de calitate.

 

2. Atenția la detalii

Un al doilea criteriu pentru un content writer de succes este atenția la detalii. Pentru a oferi cea mai bună calitate atunci când vine vorba despre conținutul creat este absolut necesar ca cele mai mici detalii să fie avute în vedere. Fie că vorbim despre stilul de redactare a unui material de tip text, fie că vorbim despre blogul sau site-ul unde urmează a fi postate articolele redactate, aceste detalii trebuie avute în vedere pentru a putea oferi conținut de cea mai bună calitate și care să convingă.

 

3. Disponibilitatea de a învăța mereu lucruri noi

Spuneam la început că nu este obligatoriu să ai studii sau cursuri în creare de conținut. Desigur, este un mare avantaj acest aspect, însă nu obligatoriu. Poți contracara lipsa unei pregătiri inițiale în marketing online prin a fi dispus să înveți lucruri noi din mers. Acesta este un alt criteriu absolut esențial pentru a avea succes în content writing. Poți învăța urmărind diferite tutoriale și citind articole cu privire la cum să faci content writing de calitate, poți urma cursuri online în acest domeniu sau poți citi numeroase cărți și articole pe această temă. Important este ca de fiecare dată când „te lovești” de un nou aspect în content writing să fii gata să înveți pentru a progresa și a deveni un content writer mai bun.

 

4. Alocă timp pentru documentare și cercetare

Documentarea și cercetarea cu privire la anumite domenii se numără printre activitățile absolut necesare pentru un content writer de succes. Cu cât timpul alocat acestor activități este mai mare, cu atât șansele să creezi conținut relevant, unic și de calitate cresc. Chiar dacă pentru anumite domenii fiecare dintre noi are cunoștințe și experiențe personale suficient de bune pentru a crea un text de câteva sute de cuvinte, există domenii care ne sunt absolut necunoscute sau prea puțin cunoscute pentru a crea conținut informativ și relevant. Ei bine, tocmai aici intervine documentarea și cercetarea cu privire la anumite domenii și pe anumite subiecte. În contextul în care ești dispus(ă) să faci documentare și să cercetezi anumite domenii vei putea crea cu succes conținut chiar și pentru acele domenii unde nu aveai deloc expertiză. Asta face diferența cu siguranță în content writing.

 

5. Verifică întotdeauna conținutul trimis spre publicare

Chiar dacă scrii bine și deja cunoști tastele de pe tastatură extraordinar de bine, este indicat ca înainte de a trimite materialele redactate spre publicare să le verifici încă o dată sau chiar de două ori. Se pot oricând strecura greșeli de tehnoredactare sau chiar mici greșeli gramaticale. De asemenea, oricând poți avea o idee mai bună atunci când citești a doua oară un conținut creat anterior și poți da o formulare mai inspirată și mai atractivă textului. În acest mod vei oferi cu siguranță content writing de cea mai bună calitate și vei avea succes în postura de content writer.

Content writer online

6. Solicită feedback și ține cont de feedback-ul primit

Atunci când ești în postura unui content writer și colaborezi cu diferiți parteneri sau agenții de marketing online este indicat să soliciți feedback pentru conținutul creat. Mai ales la începutul colaborării sau la începutul unui nou proiect. În acest mod ai certitudinea că vei reuși să te apropii cât mai mult de așteptările acelora cu care lucrezi și vei reuși să te adaptezi cât mai bine pe dorințele lor. Este un criteriu important având în vedere că ideile fiecăruia și modalitatea de exprimare a fiecăruia diferă. Însă atunci când creezi conținut pentru un magazin online sau un website este important să poți să te apropii cât mai mult de așteptările celor pentru care creezi conținut (ideal este să le depășești). În acest demers feedback-ul pentru conținutul creat este foarte important și este indicat să ții cont de feedback-ul primit. Nu doar să îl soliciți pentru a da bine în colaborarea respectivă.

 

7. Respectă deadline-urile

Deadline-urile sunt foarte importante în orice domeniu de activitate și în orice colaborare. Din poziția de content writer respectarea deadline-urilor este fără niciun dubiu un criteriu extrem de important pentru a avea succes în această activitate. Având în vedere că foarte multe afaceri din online sau bloguri au nevoie de conținut pentru publicare în anumite zile și la anumite intervale de timp, respectarea deadline-urilor trebuie să fie unul dintre punctele cheie pentru un content writer. Este ideal să poți trimite mai repede ceea ce ai primit ca sarcină de lucru. Însă atâta timp cât respecți termenele limită stabilite cu cei cu care colaborezi, lucrurile vor decurge foarte bine. Tocmai de aceea este indicat să nu îți asumi termene prea strânse sau prea mult conținut într-un interval prea scurt de timp. Mai bine pune preț pe calitate și pe respectarea deadline-urilor.

 

8. Definirea unui stilul propriu

Atunci când creezi conținut este foarte important să ai un stil propriu. Adică o modalitate de exprimare care să te reprezinte și atunci când găsești un text în mediul online creat de tine să îl recunoști. Desigur, este important să te adaptezi unor website-uri sau publicații din perspectiva conținutului, însă a te adapta nu înseamnă să scrii altfel decât o faci de obicei din perspectiva vocabularului și tonului care se regăsește în text. În cazul în care ai solicitări în a crea conținut „exact ca pe blogul …” poți foarte bine să renunți la acea colaborare. Până la urmă conținutul trebuie să fie unic și este mai important să îți definești un stil propriu în content writing decât să te apropii foarte mult de un alt content writer. Pe termen lung se va dovedi a fi o abordare cu mai mult succes.

Content writing blog

9. Spune DA unor subiecte și domenii noi

Am fost învățați să spunem NU atunci când suntem scoși din zona de confort și atunci când trebuie să învățăm ceva nou. Ei bine, ca și content writer pentru a avea succes este bine să poți spune DA chiar și acelor subiecte și domenii care îți sunt necunoscute și care te scot din zona de confort. Este mai simplu să spui NU și să rămâi să creezi conținut doar pe acele subiecte foarte cunoscute și pe care le stăpânești foarte bine. Însă pentru un content writer de succes lărgirea domeniilor unde are expertiză este un pas esențial. Odată ce te vei documenta și vei cerceta un anume domeniu de activitate sau un anume subiect, și acesta va intra în aria ta de expertiză. Vei fi astfel pregătit pentru a crea conținut și pe domeniul respectiv și vei putea avea mai multe proiecte. Deci vei fi pe drumul către succes în postura de content writer.

 

Fie că ești un content writer, fie că ai în vedere să te îndrepți înspre acest domeniu, aceste criterii pot să te ajute în a te bucura de succes în această postură de a crea conținut pentru mediul online. Mult succes și multă inspirație în crearea de conținut!

Sursa foto: Pexels
Reclame

Un comentariu la “Criterii care definesc un content writer de succes

  1. Pingback: Cui se adreseaza un content writer: algoritmilor Google sau cititorilor? | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: