Viata ca o oglinda

Viata ca o oglinda

Ți-ai dori să întâlnești anumiți oameni în viața de zi cu zi, acei oameni care să te ajute să ajungi acolo unde ți-ai dori, acei oameni care să te facă să zâmbești, acei oameni care să te facă să te simți respectat(ă), iubit(ă), apreciat(ă) și important(ă)? Ți-ai dori să găsești în fiecare om pe care îl întâlnești zi de zi, indiferent de situație și de loc, o persoană care să contribuie la un sentiment de împlinire și liniște? Ei bine, acest lucru este posibil și este chiar la îndemână. Pentru fiecare dintre noi. Tot ceea ce ne revine de făcut este să…fim toți acei oameni. Atât de simplu!

„Dacă vreți să schimbați lumea din jur, tot ce trebuie să faceți este să schimbați calitatea propriei ființe și a vibrațiilor ei. Pe măsură ce aceste vibrații se vor transforma, calitatea a tot ceea ce se află în jurul vostru se va modifica și ea. Circumstanțele, situațiile, evenimentele și relațiile pe care le întâlnim în viață sunt o reflectare a stării noastre de conștiință. Lumea este o oglindă.” – Dominique Loreau

Pentru a fi mai explicit, dacă vrei să întâlnești oameni care să te ajute, trebuie ca tu să te numeri printre acei oameni care ajută. Dacă vrei să întâlnești oameni care să te asculte și care să ofere empatie sau înțelegere, trebuie ca tu să fii printre oamenii care ascultă oamenii din jur și care oferă celorlalți înțelegere și empatie. Vrei ca oamenii să te perceapă ca fiind o persoană demnă de încredere? Nu îți revine decât sarcina de a avea încredere la rândul tău în cei din jur, chiar și atunci când nu îi cunoști. Cu alte cuvinte, pentru a avea parte de oamenii pe care ți-ai dori să îi întâlnești și să îi ai alături zi de zi, alege să fii unul dintre aceștia. Și în același timp alege să fii toți acei oameni la un loc. Pentru că doar astfel vei putea atrage oamenii pe care ți-ai dori să îi ai alături în drumul tău în această viață.

Oamenii pe care îi întâlnim sunt asemenea unei oglinzi. Ne ajută să ne vedem pe noi înșine, să vedem unde mai avem de lucrat pentru a deveni oamenii care suntem meniți a fi și ne ajută să descoperim care sunt progresele pe care le facem. Sau care sunt situațiile și aspectele din viața noastră în care batem pasul pe loc și de care ne agățăm cu încăpățânare în a rămâne, chiar dacă nu fac altceva decât să ne tragă în jos.

„Viața este o oglindă. Viața ne oferă nu ceea ce ne dorim. Viața ne oferă în raport cu ceea ce suntem.” – Robin Sharma

De foarte multe ori ne plângem de faptul că viața nu arată așa cum ne-am dori să fie, că întâlnim oameni și persoane care doar ne enervează, ne încurcă și ne consumă energia. Pe de-o parte, deși ne plângem de astfel de lucruri, acceptăm în continuare prezența persoanelor respective (din varii motive). Pe de altă parte, trebuie spus că fiecare om pe care îl întâlnim ne învață ceva și ne arată ceva despre noi. Iar dacă continuăm să întâlnim anumite categorii de persoane care simțim că ne enervează sau ne deranjează, atunci foarte posibil să îi întâlnim până când vom învăța o lecție pe care refuzăm să o învățăm.

Se spune că o lecție se va repeta în viața noastră până când o vom învăța și o vom asimila. Atunci vom putea trece mai departe și dintr-o dată persoanele care înainte erau o oglindă pentru ceea ce aveam de învățat nu vor mai apărea în viața noastră. Dintr-o dată vom simți cum toți cei pe care îi întâlnim ne sunt alături pentru a ne facilita drumul în direcția dorită. Odată ce învățăm lecția, vom putea trece mai departe la următoarele lecții pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea.

În concluzie, pentru a întâlni oamenii care să sprijine parcursul în direcția în care îți dorești, nu îți rămâne decât să fii acei oameni. Și cu siguranță vei începe să îi întâlnești. Pe de altă parte, reține faptul că toți oamenii pe care îi întâlnim ne învață niște lecții importante și sunt asemenea unor îngeri, după cum spune Neale Donald Walsch în cărțile sale. Și odată ce vom învăța lecțiile respective, vom conștientiza că erau de fapt niște piese de puzzle de care aveam nevoie pentru a continua să punem piesă cu piesă la visul spre care ne îndreptam. Erau lecțiile care să ne facă să renunțăm la anumite lucruri care ne trăgeau în jos sau care să ne facă să avem curajul de a spune „Nu” acelor lucruri și situații cu care nu rezonăm.

„Provocările cărora trebuie să le facem față de-a lungul vieții sunt întotdeauna lecții care servesc evoluției sufletului nostru.” – Marianne Williamson

Viața este o oglindă prin fiecare situație și fiecare persoană care ne iese înainte. Nu ne rămâne decât să ne uităm cu atenție în oglinda vieții și să acceptăm ceea ce vedem acolo, să conștientizăm acele lucruri și apoi să evoluăm pentru a putea regăsi în oglindă exact ceea ce ne-am dori să vedem cu privire la propria persoană, la propriul nostru sine!

Reclame

2 comentarii la “Viata ca o oglinda

  1. Pingback: Viata ca o sala de clasa | Laurentiu Artugyan

  2. Pingback: Viata ca un ecou! Primim ceea ce oferim! | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: