Cand totul se schimba, schimba totul – Neale Donald Walsch

Cand totul se schimba Neale Donald Walsch

Atunci când urmează să deprindem lucruri noi, abilități pe care nu le deținem, învățăm cum să facem lucrurile noi care ne stau înainte. De cele mai multe ori ne sunt oferite diferite instrumente pentru a face față cu brio noilor deprinderi sau abilități de care avem nevoie la locul de muncă sau în viața de zi cu zi.

Cand totul se schimba

Ceea ce nu ni se oferă sunt instrumentele de a face față cu brio la orice schimbare în fața căruia suntem puși. Schimbarea este singurul lucru sigur din viața fiecăruia dintre noi și este permanentă. Ceea ce a fost valabil ACUM este deja trecut în secunda care urmează și de cele mai multe ori secunda următoare aduce SCHIMBAREA întregului context.

 Decizia sau indecizia noastră, acțiunea sau inacțiunea noastră, dar mai ales modalitatea de a reacționa la SCHIMBARE, toate acestea ne fac atât de vulnerabili în fața schimbării încât de cele mai multe ori orice schimbare majoră ni se pare un adevărat dezastru. Din acest punct de vedere cartea „Când totul se schimba, schimba totul” scrisă de Neale Donald Walsch este o carte de citit excepțională și care din punctul meu de vedere ar trebui predată în școli și universități, indiferent de profilul educațional.

Reclame

Cartea „Cand totul se schimba, schimba totul” prezintă o serie de instrumente extrem de utile pentru a învăța cum să primim schimbarea în viața noastră și cum să facem din schimbare un partener de dezvoltare personală și de evoluție. Această carte de citit se numără printre numeroasele cărți dezvoltare personala care ne pot ajuta să privim viața dintr-o perspectivă pozitivă.

 Încă de la vârste fragede suntem învățați cum „ar trebui” să fie viața perfectă și că anumite schimbări sunt adevărate dezastre. Însă cu aceste „lecții” prea bine învățate și adânc întipărite în minte avem de suferit foarte mult chiar și la schimbări care de fapt nu sunt nici pe departe o tragedie sau… de fapt sunt un firesc al vieții.

Ba mai mult, de cele mai multe ori suntem puși în fața unor schimbări de care chiar avem nevoie și pe care undeva în adâncul sufletului ni le dorim, doar că suntem prea temători să acționăm în ceea ce știm în adâncul sufletului nostru.

Indiferent de cum arată viața ta ACUM, Neale Donald Walsch vine să îți spună că „schimbările din viața ta nu vor înceta niciodată” și tocmai de aceea ar fi bine să faci din SCHIMBARE prietenul tău. Însă în contextul în care foarte mulți dintre noi suntem pregătiți să privim schimbarea cu teamă, autorul acestei cărți ne spune referitor la schimbare că „ceea ce poate fi schimbat este felul în care abordezi schimbarea și modul în care schimbarea te schimbă”.

Majoritatea oamenilor se feresc de schimbare. Oamenilor nu le place schimbarea, fiindcă presupune că trebuie să pășești într-o zonă care nu îți e familiară. Înseamnă că trebuie să lași ceva sau pe cineva în urmă și să te hazardezi să pășești în Necunoscut. Pentru unii înseamnă confruntarea cu o profundă nesiguranță – ba chiar o amenințare la adresa supraviețuirii însăși.

Neale Donald Walsch

De fapt, chiar dacă nu recunoști, „ți-e frică să negociezi un trecut cunoscut, pentru un viitor necunoscut. Frică de ceea ce ți s-ar putea întâmpla. Frică de modul în care ar putea decurge lucrurile. Frică de faptul că s-ar putea să nu mai ai parte niciodată de o situație ca aceasta (un serviciu, o persoană, o casă ca cele pe care le-ai pierdut; că nu vei mai trăi niciodată o asemenea experiență)” și de aceea schimbarea pare ca o amenințare la adresa vieții tale.

Reclame

Însă fără schimbare viața nu are cum să progreseze, iar tu ai stagna. Și viața în sine înseamna un proces de evoluție. Prin urmare, poate că a venit momentul să deprinzi modul în care poți să te bucuri de viață și să accepți schimbarea ca parte a fiecărei zile.

Mai mult, poți să te bucuri de schimbările din viața ta învățând din ele și fiind conștient(ă) că de fapt „orice schimbare este spre binele tău. Mulți dintre noi nu înțeleg acest lucru – după ce schimbarea s-a petrecut deja. Cei mai mulți dintre noi au trăit evenimente pe care le-au numit, atunci când avea loc, cele mai urâte momente din viața lor, doar pentru a descoperi, după o vreme, că ceea ce s-a petrecut a fost unul dintre cele mai bune lucruri care li s-a întâmplat vreodată”, cum ar spune Neale.

Atunci când citești această carte s-ar putea să fii tentat să o lași deoparte și chiar să devii furios pe autor, mai ales dacă treci printr-o schimbare dificilă în viața ta. Mai ales atunci când auzi autorul spunând că „nimic nu se schimbă în rău” și că „totul se schimbă doar în bine”, iar acest lucru datorită faptului că în opinia lui Neale „schimbarea în rău este literalmente imposibilă, având în vedere că exprimarea energiei pe care o numim Viață. Asta, pentru că Viața însăși se poate schimba fundamental într-o singură direcție: direcția pe care o cere evoluția; direcția pe care o cere expansiunea; direcția care îi continuă înflorirea. Lucrurile se pot schimba doar în bine, lucrurile se pot doar îmbunătăți, fiindcă „îmbunătățirea” este singura Trăsătură a lui Dumnezeu”.

Însă chiar și așa, peste puțin timp te vei reîntoarce să o citești pentru că vei conștientiza că de fapt viața ta și modul în care ai început să „răspunzi” schimbărilor din viața ta sunt mult mai pozitive și ai început să deții acele instrumente care să îți ofere liniște și pace chiar și în cele mai provocatoare schimbări.

Reclame

Citind cartea „Cand totul se schimba, schimba totul” descoperi faptul că „Schimbarea nu este un act întâmplător. Schimbarea ne anunță că ceva nu merge” și din acest punct de vedere „când reușim să vedem viața așa cum este ea cu adevărat, totul capătă sens, dintr-o dată. Apoi, schimbările care apar sunt privite drept daruri, nu drept poveri. Iar apoi, schimbările viitoare vor fi dovezi de creație, nu teste de rezistență.

A ști că tot ceea ce ți s-a întâmplat vreodată, s-a întâmplat, cumva, pentru binele tău suprem și pentru cea mai rapidă evoluție, este un sentiment extrem de înălțător. El îți dă forță, arătându-ți că tot ceea ce urmează să ți se întâmple în viitor, este tot spre binele tău. Acest lucru îți modifică radical părerea despre schimbările viitoare. Nu mai trebuie să te temi de ele. Și, dacă nu te temi, deții controlul asupra lor, fiindcă acum te simți liber să îndeplinești acțiuni și să iei decizii care sunt absolut de dorit – în loc să optezi mereu pentru cele care sunt cele mai prudente.

Neale Donald Walsch

Dacă te-ai confruntat cu diferite schimbări în viața ta (cu siguranță ai făcut-o) și în continuare îți este teamă de orice schimbare ce ar putea „amenința” viața ta, îți recomand cu mare căldură cartea „Cand totul se schimba, schimba totul” de Neale Donald Walsch.

Este o carte cu un mesaj foarte puternic și extrem de util pentru fiecare dintre noi pentru a ne bucura de experiența Vieții și de călătoria spre locurile, oamenii și situațiile necunoscute din viitor. Poți găsi și alte cărți ale acestui autor, printre care „Prietenie cu Dumnezeu” sau trilogia „Conversații cu Dumnezeu”, acestea fiind pe lista bestseller-urilor pentru mulți ani de zile.

Credința mea s-a transformat în cunoaștere. Am trăit îndeajuns de mult, pentru a ști că majoritatea lucrurilor de care m-am temut nu s-au întâmplat niciodată, că majoritatea lucrurilor pe care le-am crezut rele s-au dovedit a fi spre binele meu și că majoritatea lucrurilor pe care le-am vrut neschimbate nu au putut rămâne așa – fiindcă schimbarea este Procesul Vieții Însăși.

Neale Donald Walsch
Sursa foto (editat): Bela Geletneky de la Pixabay

12 comentarii la “Cand totul se schimba, schimba totul – Neale Donald Walsch

 1. Pingback: Indicii ca te afli pe calea dezvoltarii personale | Laurentiu Artugyan

 2. Pingback: Viata ca o oglinda | Laurentiu Artugyan

 3. Pingback: Povestea Micul Suflet și Soarele – o poveste pentru fiecare suflet | Laurentiu Artugyan

 4. Pingback: 100 de carti CE POT schimba vieti | Laurentiu Artugyan

 5. Pingback: 100 de carti de citit care schimba vieti | Laurentiu Artugyan

 6. Pingback: Revenirea la normalitate sau sa mai bine construim o „noua normalitate”? | Laurentiu Artugyan

 7. Pingback: Cele mai importante lectii invatate in anul 2020 | Laurentiu Artugyan

 8. Pingback: Cum citim o carte de dezvoltare personala? | Laurentiu Artugyan

 9. Pingback: Descopera care sunt etapele in dezvoltarea personala | Laurentiu Artugyan

 10. Pingback: Si plasa de siguranta este tot o plasa! Ai grija sa nu cazi in ea! | Laurentiu Artugyan

 11. Pingback: Schimba clasa! Alege intotdeauna un mediu orientat spre crestere! | Laurentiu Artugyan

 12. Pingback: Povestea Micul Suflet și Soarele – o poveste pentru fiecare suflet | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: