Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (17)


Deși poate părea greu de crezut pentru unii dintre noi, în fiecare zi suntem îndrumați și primim acele indicii sau mesaje care să ne ajute în călătoria pe care o numim Viață. Fie că citim o carte, fie că vedem o postare în mediul online, fie că cineva ne vorbește, mesajele ajung la noi în diferite moduri. Tot ceea ce trebuie să facem este să fim atenți și să conștientizăm aceste mesaje. Poate că unul dintre gândurile de mai jos este exact mesajul de care ai nevoie azi sau în perioada pe care o traversezi acum în viața ta.

Viaţa este ce ţi se întâmplă în timp ce tu îţi faci alte planuri.

John Lennon

Cel mai bun moment în care să trăiești este cel în care se dovedește că aproape tot ce credeai că știi este greșit.

Tom Stoppard

Ești liber doar atunci când îţi dai seama că nu aparţii niciunui loc anume, ci tuturor – locul tău este pretutindeni. Preţul e mare. Recompensa e uriașă.

Maya Angelou

Tu îţi vei găsi întotdeauna locul oriunde vei merge ca tine însuţi și vei vorbi sincer despre tine și despre munca ta.

Steve Brown

A-ţi aparţine deplin, astfel încât să fii dispus să fii singur, este o sălbăticie – un loc neîmblânzit, imprevizil, al solitudinii și căutării. Este un loc pe cât de periculos, pe-atât de fermecător, un loc pe cât de căutat, pe-atât de temut…. Acolo se găsește apartenenţa adevărată și este cel mai curajos și sacru loc în care vă veţi afla vreodată.

Brené Brown

Adoptă ritmul naturii: secretul ei este răbdarea.

Ralph Waldo Emerson

Există întotdeauna mai multe trasee către culme. Dacă vă asumaţi propriile alegeri, veţi ajunge la destinaţie mai repede și mai ușor decât dacă aţi sta pe loc, întrebându-vă încotro s-o luaţi.

Alan Cohen

Dacă-ţi poţi vedea calea așternându-ţi-se înainte, pas cu pas, știi că nu e a ta. Propria cale se construiește cu fiecare pas pe care îl faci. Asta o face să fie a ta.

Joseph Campbell

E nevoie de curaj să te străduiești să ajungi în locuri unde nu ai mai fost niciodată…să-ţi testezi limitele…să rupi barierele. Şi a venit ziua când riscul pe care l-ai asumat pentru a rămâne închis înlăuntrul bobocului este mai dureros decât riscul pe care ţi l-ai asumat pentru a înflori.

Anaїs Nin

Dacă asculți cele mai slabe dar și cele mai constante propuneri ale spiritului, care fără îndoială sunt adevărate, nu vezi către ce extreme sau poate către ce nebunie te-ar putea conduce; și totuși, devenind mai hotărât și mai credincios, acesta îți este drumul.

Henry David Thoreau

Viaţa mi-a fost binecuvântată prin faptul că n-am avut niciodată nevoie de vreun lucru decât în momentul în care am avut parte de el.

Hassidic Rabbi

Suntem sustrași prezentului de atașamentul pentru trecut și de frica de viitor. Acestea constituie un aspect al preocupării noastre pentru siguranţă. Trecutul, privit cu nostalgie sau regret, s-ar putea să nu se fi petrecut așa cum ni-l amintim și, în orice caz, e implacabil. Viitorul nu este prezent, nu-l putem anticipa. Frica de viitor este o pierdere de timp și de energie și, mai mult decât atât, un indiciu al lipsei de încredere. Dacă mergem înainte cu încredere, frica nu va apărea.

Jenifer Kavanagh

Dacă sunteţi nefericiţi, asta nu este din cauza factorilor externi. Nu e vina și nici problema altcuiva. Nu se întâmplă asta fiindcă sunteţi săraci, fiindcă locuiţi într-o casă mică și nici măcar fiindcă sunteţi bolnavi. Se întâmplă deoarece aveţi un gol interior care trebuie umplut cu lumină și doar voi puteţi să faceţi asta. Fiecare om are răspunderea de a căuta acea lumină. E o obligaţie, fiindcă fără fericire nu ai nimic de dat înapoi umanităţii.

Dalai Lama

Contează să trăiești clipa și să accepţi ce ai. Să faci faţă prezentului și să nu te stresezi foarte tare. Nu are rost să-ţi faci griji în privinţa trecutului și a viitorului. Trecutul nu mai e și nu poate fi schimbat. Viitorul încă nu e și se va schimba doar ca rezultat al prezentului, așa că trebuie să trăim în prezent.

Levison Wood

Nu eşti o victimă. Indiferent prin ce ai trecut, eşti încă aici. Poate că ai fost provocat, rănit, trădat, bătut şi descurajat, dar nimic nu te-a înfrânt. Eşti încă aici! Ai fost întârziat, dar nu deturnat. Nu eşti o victimă, eşti un învingător. Ai o poveste de izbândă.

Steve Maraboli

Dacă ai găsit utile și inspiraționale aceste mesaje, te invit să distribui și prietenilor aceste mesaje.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: