Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (37)


Acordăm foarte mult timp pregătirii în plan profesional. Citim și parcurgem cursuri pentru specializări care să ne aducă o mai mare prosperitate financiară. Însă cu toate acestea, liniștea, împlinirea și fericirea profundă sunt prea puțin prezente în jurul nostru. Te invit în ceea ce urmează să descoperi câteva citate și mesaje care să îți trezească interesul pentru creșterea personală și pentru o călătorie interioară dincolo de limite.

Doar cu inima poţi vedea corect. Ceea ce este important este invizibil pentru ochi.

Antoine de Saint-Exupery (Micul prinţ)

Păstrează-ţi încrederea în toate lucrurile frumoase. În soare când este ascuns… În primăvară când a trecut.

Roy R. Gilson

Dacă ceva nu funcţionează, repară-l dacă poţi. Dar antrenează-te pe tine însuţi să nu te îngrijorezi. Îngrijorarea nu repară niciodată nimic.

Marc Hemingway

Toate călătoriile au destinaţii secrete, de care călătorii nu sunt conştienţi.

Martin Buber

Îmi era frică să spun NU deoarece mă temeam că mi-aş pierde prietenii. Apoi mi-am dat seama că nu aveam niciun prieten din cauză că nimeni nu ştia cine eram eu.

Autor necunoscut

Dacă singura rugăciune pe care o spui în toată viaţa ta este mulţumesc, va fi suficient.

Eckhart Tolle

Pentru a creşte o floare, nu e nevoie de luptă sau încercări – pur şi simplu, se întâmplă. Este un proces uimitor de frumos, natural, care are loc. Dacă încerci să forţezi floarea să crească mai repede, o ucizi. Şi cu toate astea, noi fix aşa procedăm cu vieţile noastre.

Robin Sharma

Nu te afli aici ca să îţi câştigi existenţa. Te afli aici ca să facilitezi o existenţă mai amplă a lumii, să ajuţi la conturarea unei viziuni mai cuprinzătoare, la rafinarea prin speranţă şi împlinire a spiritului uman. Te afli aici ca să îmbogăţeşti lumea, iar dacă uiţi această misiune, nu faci altceva decât să te sărăceşti singur.

Woodrow Wilson

Moartea nu este cea mai mare pierdere în viaţă. Cea mai mare pierdere este ceea ce moare în noi în timp ce noi încă trăim.

Norman Cousins

Geniul înfloreşte într-un mediu contemplativ, în care nu ai obligaţii în fiecare minut, iar mulţimi de oameni îţi dau sfaturi şi insistă să iei parte la tot felul de activităţi de rutină. Geniul din propria persoană nu caută confirmarea la alţii, ci un spaţiu liniştit în care i se pot dezvolta ideile.

Wayne Dyer

O problemă poate fi lăsată în urmă foarte uşor dacă înţelegi că tu ţii strâns problema, nu problema te ţine pe tine strâns. Dar noi nu putem trăi fără probleme, aşa că le dăm naştere în permanenţă. Oamenii se simt foarte singuri fără probleme – n-a mai rămas nimci de făcut. Când ai o problemă, te simţi foarte fericit – trebuie făcut ceva, şi trebuie să te gândeşti la ce vei face; îţi dă o ocupaţie.

Osho

Dacă ne oprim o clipă, putem distinge un tipar în viaţa noastră; factorii motivanţi care ne-au influenţat devin mai clari. Putem vedea viaţa desfăşurându-se din ambele capete, simultan, către momentul prezent. Dar până nu vom ajunge la un anumit grad de conştientizare, acest lucru nu va fi posibil, pentru că toate continuă să fie percepute ca o înlănţuire aparentă de cauze şi efecte.

Reshad Feild

Să nu fii nimeni altcineva decât tu însuţi – într-o lume care face tot posibilul, zi şi noapte, pentru a face din tine oricine altcineva – înseamnă să porţi cea mai grea luptă cu care se poate confrunta o fiinţă umană; şi pe care nu trebuie să înceteze să o poarte.

E.E. Cummings

Liftul către succes e scos din funcţiune. Va trebui să mergi pe scări… pas cu pas.

Joe Girard

Tu ai drumul tău. Eu am drumul meu. Cât despre drumul cel bun, drumul corect, singurul drum posibil, acesta nu există. Nu există un Drum pentru nimic.

Friedrich Nietzsche

Dacă citatele și gândurile anterior enumerate te-au inspirat și te-au motivat să te îndrepți în direcția visului tău, distribuie și prietenilor această postare. Poate că și ei la rândul lor vor găsi un gând, un mesaj sau un citat care să îi inspire să facă o schimbare. Mai mult, te invit să citești chiar tu anumite cărți ale unor autori din domeniul dezvoltării personale. Cu siguranță că vei găsi în respectivele pagini și alte mesaje care să te ajute să îți continui creșterea personală. Iar dacă vrei sprijinul unui coach dezvoltare personală, nu ezita să mă contactezi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: