Urmeaza-ti sufletul si traieste-ti visul!

Urmeaza-ti sufletul

Atunci când ești într-un loc, dar ți-ai dori să fii într-un cu totul alt loc, atunci când ți-ai dori să citești o carte, dar în schimb tu ești la locul de muncă pentru că așa “ți se cere”, atunci când visul tău este să călătorești în jurul lumii, dar tu nu ai mai plecat din același loc decât o dată pe an în concediu…atunci înseamnă că ai renunțat la viața ta. Viața ta este visul tău. Și doar al tău.

Urmeaza-ti sufletul

Ai auzit că nu poți să renunți la ceea ce ai, la siguranță, la familie, la casa ta, la contul tău, la mașina ta și la acele „posesiuni” sau oameni care „sunt ai tăi”. Și ai crezut asta. Dar de fapt tu nu ai nimic. Atunci când ai venit pe lume ai venit gol, fără nimic: nume, avere, familie, posesiuni. Ai venit cu un corp fizic ce „învelește” sufletul tău. De fapt sufletul tău a venit în această lume pentru a-și aduce aportul la îmbogățirea lumii. Suntem unici în toate privințele, iar ceea ce ne diferențiază este sufletul. Putem avea aceleași case, mașini sau nume, putem trăi aceleași experiențe și putem chiar să iubim aceleași persoane. Însă sufletul ne face unici și chiar în situații identice și în iubiri identice, fiecare dintre noi este unic.

„Pe măsură ce vei înţelege în profunzime de ce şi cum a ajuns viaţa ta să aibe atâtea turnuri şi în ce direcţie se va îndrepta de aici încolo, vei vedea că sufletul nu te va lăsa niciodată să te rătăceşti. Asta pentru că sufletul este ceea ce eşti tu cu adevărat – nicidecum realizările şi posesiunile tale, ci acel simţ interior că ai un scop, care caută imensitatea şi expansiunea.” – Wayne W. Dyer

Bun. Acum că am stabilit cu ce ai venit pe lume, adică cu nimic altceva decât cu un suflet adăpostit într-un corp fizic, haide să vedem pentru ce te agiți atât de mult încât sufletul este undeva pe ultimele locuri pe lista ta de priorități. Creezi confort fizic tot mai ridicat, te bucuri de tot mai multe lucruri materiale, ai tot mai multe oportunități de a experimenta diverse trăiri și situații…și totuși nu ești împlinit sufletește.

„Prea mult confort acoperă sufletul cu funingine.” – Sylvain Tesson

Ba mai mult, atunci când ajungi și discuți despre finalul vieții realizezi că ai alergat după niște iluzii care nu arată decât faptul că…ai fost mințit. Foarte multă lume te-a mințit și ți-a spus încotro să te îndrepți. Dar nu au făcut-o cu rea intenție, ci pentru că așa știau și ei. Pentru că ei la rândul lor au fost mințiți și îndreptați spre diferite drumuri care însă nu le aparțineau. Dacă ai fi avut timp să te oprești măcar o dată pe drum și să stai pe marginea drumului uitându-te la toți cei care gonesc în stânga și-n dreapta după tot felul de iluzii și lucruri care de fapt nu găsesc valoare decât în hârtii, indiferent de tipul de hârtie de care vorbim, hârtii care nu au  altă valoare decât cea pe care oamenii le-o dau…ai fi avut un moment de trezire. Și desigur, de furie extremă. Ai fi fost atât de furios pe tine că ai irosit atâta timp din viața asta care nu știi cât durează încât fix în acel moment ai fi decis să pui punct la tot și să îți asculți sufletul. În sfârșit ai fi avut timp și urechi să auzi ce sufletul strigă de atâta timp.

„Într-o bună zi vei avea de ales între autenticitate și imagine și atunci va trebui să decizi dacă vrei să faci pe plac lumii sau sufletului tău; cerințelor celorlalți sau plăcerii tale; dacă trebuie să dovedești ceva sau să fii tu însuți.” – Alan Cohen

Te-ar fi apucat teama să renunți la tot…ai fi spus că ai muncit mult să aduni tot ce ai, să ajungi în poziția în care ai ajuns. Însă în contextul în care simți libertatea fantastică de a auzi sufletul tău și bucuria acestuia că și-a găsit drumul, teama respectivă se va transforma în curaj.

Dacă ai citit până aici și vrei să închizi, să nu mai citești…e ok. Poate te vei întoarce cândva. Sau îți vei aduce aminte peste ceva timp că ai auzit vorbindu-se despre suflet. Oricum la un moment dat fie vei regreta că nu ți-ai urmat sufletul, fie vei regreta că nu ți-ai ascultat sufletul mai devreme. Și știi ce, drag prieten? Regretul de atunci va fi datorat fricii de azi. Frica de a renunța la tot ceea ce te face nefericit și neîmplinit. Pentru că poate ai un confort material și o viață perfectă din punct de vedere al societății. Însă dacă profund și la nivelul sufletului nu ești plin de bucurie…atunci este doar o mască a fericirii.

„Păstrează-te conectat la chemările care vin din profunzimea ta şi onorează-le. Ignorarea lor te va face să te simţi ca un prizonier în propriul corp şi în propria-ţi lume. Sufletul tău se simte mizerabil când este închis, limitat, etichetat sau când i se spune ce poate şi ce nu poate să facă. El strigă: Nu mă îngrădi aici!” – Wayne W. Dyer

Entuziasmul este esențial pentru o viață împlinită, iar atunci când nu ai entuziasm în fiecare zi, atunci nu ai cum să construiești o viață împlinită. Oricât ai câștiga și oricât de mult respect ai avea din partea societății, dacă din viața ta lipsește entuziasmul, atunci ești pe un drum greșit…sau poate chiar stagnezi în același loc de atâta timp încât ai început să prinzi rădăcini.

Dacă ai ajuns în punctul în care simți că viața ta stagnează…trebuie să știi că viața înseamnă o curgere. Prin urmare, nu-ți fie teamă să te oprești, să te liniștești și să îți asculți sufletul. La început nu prea îi vei recunoaște vocea, nu prea vei înțelege ce îți spune. Și asta pentru că va vorbi pe o limbă pe care mintea ta nu o poate înțelege. Însă la nivel profund, al intuiției tale interioare vei știi că vorbește bine și că în sfârșit auzi ceea ce ai simțit de atâta timp că cineva trebuie să îți spună. Și vei fi pe atât de fascinat, pe atât de furios să descoperi că TU ești acela care vorbește. Însă de astă dată o face prin intermediul sufletului și nu al minții tale. Pentru a-ți auzi sufletul trebuie să ajungi în punctul în care mintea să tacă uneori. Mintea este un instrument, însă de cele mai multe ori este „șeful” tău. Și dacă viața ta înseamnă neîmplinire, atunci înțelege că mintea este un șef, iar tu ai nevoie de un lider. Sufletul tău este liderul de care ai nevoie.

„Ritmul pe care îl auziți în interior reprezintă conexiunea cu scopul sufletului vostru. El va continua să vă bată la cap când îl ignorați sau îl reprimați în încercarea de a vă conforma societății.” – Wayne W. Dyer

Începe astăzi să lucrezi la visul tău. Încetează să lucrezi mereu la visul altora. Atunci când ești într-un loc și vrei să fii în altă parte, atunci când ești cu anumiți oameni și tu îți dorești să fii în preajma altora, atunci când vrei să simți că trăiești, dar tu de fapt supraviețuiești, atunci când ai multe, dar de fapt simți că ceva îți lipsește…atunci înseamnă că ai lucrat și lucrezi pentru visele altora. Și desigur, nu ai timp pentru visul tău. Și este păcat. Pentru că ai o singură viață și ar fi păcat să realizezi că ai contribuit la visele altora fără ca măcar o mică parte din visul tău să devină realitate.

Da, este frumos și foarte bine să îi ajuți pe alții să își transforme visele lor în realitate. Și eu îmi doresc să contribui la acest lucru. Însă este bine să o faci alături de oameni care la rândul lor te vor ajuta să îți transformi și tu visele în realitate și care sunt un sprijin în acest sens. Ține minte că tot ceea ce ai este momentul ACUM și atât. Prin urmare începe chiar ACUM să faci un pas cât de mic spre visul tău. Și mâine încă unul…și tot așa. Și vei descoperi cât este de frumos să trăiești visul tău și o viață cu entuziasm.

„Ne mințim singuri în permanență. Nu avem încredere nici în viață, nici în propriile forțe. Riscăm să regretăm mai târziu dacă nu mergem mai departe, dacă lăsăm lenea interioară să pună stăpânire pe noi, și dacă le cedăm celorlalți puterea de a ne controla viața. Dragostea de sine ne poate face fericiți. Acceptarea de sine ne eliberează de părerile celorlalți. Respectați-vă visurile, îndepliniți-vă dorințele.” – Dominique Loreau

Dacă ai ajuns până la finalul articolului, te felicit. Înseamnă că deja ai descoperit acolo adânc în sufletul tău că direcția în care mergi nu este chiar direcția TA sau că stai de prea mult timp pe loc. Ești deja în drumul spre a-ți trăi viața care îți era menită!

„Trăiește ca și când nu vei mai avea parte de ziua de mâine. Asumă-ți câteva riscuri. Deschide-ți mai mult inima. Rostește-ți adevărul. Arată-ți respectul pentru darul vieții, care ți-a fost încredințat. Strălucește cu putere astăzi. Urmează-ți visurile.” – Robin Sharma

Reclame

4 comentarii la “Urmeaza-ti sufletul si traieste-ti visul!

  1. Pingback: Da-mi voie sa te întreb… | Laurentiu Artugyan

  2. Pingback: Si plasa de siguranta este tot o plasa! Ai grija sa nu cazi in ea! | Laurentiu Artugyan

  3. Pingback: Cum transformi fiecare calatorie intr-o experienta? | Laurentiu Artugyan

  4. Pingback: Actiunea – „ingredientul” care transforma visele in realitate | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: