4 Ore – Saptamana de lucru – Timothy Ferriss

4 Ore saptamana de lucru Timothy Ferriss

Dacă ești printre persoanele care își doresc o schimbare radicală în privința modului în care își practică meseria sau în care își desfășoară activitatea ca și angajat ori ca antreprenor, atunci cu siguranță cartea 4 Ore – Săptămâna de lucru a lui Timothy Ferriss trebuie să fie printre următoarele cărți de citit de pe lista ta, dacă până acum nu ai citit această carte. Este o carte de citit care îți demonstrează că a fi tu, a fi unic, a fi diferit de majoritate nu este greșit, este chiar productiv atât în viața profesională, cât și în viața personală.

4 Ore saptamana de lucru

De cele mai multe ori cei care își doresc să călătorească și în același timp să aibă un anumit nivel de trai consideră că acest lucru nu se poate decât la pensie…ori dacă își iau un an sabatic. Ei bine, în cartea 4 Ore – Săptămâna de lucru vei găsi numeroase exemple cum că se poate să ai timp suficient pentru pasiunile tale și în același timp pentru a avea finanțele suficient de consistente pentru a te bucura de o viață confortabilă. Această carte este una dintre acele cărți de dezvoltare personală care poate contribui la evoluția ta în latura profesională a vieții și în ceea ce privește managementul timpului din perspectiva balanței dintre viața profesională și viața personală.

„Nu ajunge să gândești neconvențional. Gânditul este pasiv. Obișnuiește-te să acționezi neconvențional.” – Timothy Ferriss

Dincolo de a fi o carte care îți „vinde” ponturi despre ce și cum să faci, cred că mai degrabă este o carte care merită citită prin prisma experienței autorului, dar mai ales prin numeroasele exemple și povești care arată că orice este posibil atunci când îndrăznești și când ai curajul de a face pași în direcția viselor tale.

Vei descoperi că și cei mai de succes oameni fac greșeli înainte de a învăța să facă un anumit lucru astfel încât să funcționeze. Vei descoperi că nu ești doar tu printre cei care își doresc mai mult timp pentru ei înșiși, pentru ceea ce îi face să se simtă vii. Și parcurgând paginile acestei cărți vei avea perspectiva atât a angajaților, cât și a antreprenorilor, atât a persoanelor singure care călătoresc în jurul lumii, cât și a persoanelor care călătoresc împreună cu familia (inclusiv copiii) în jurul lumii.

Reclame

Personal recomand această carte pentru că îți doboară orice scuză ai avea pentru a nu face un anumit lucru. În opinia lui Tim Ferriss orice motiv pe care îl găsim pentru a nu ne urma chemarea și a nu ne urma pasiunea este doar o … scuză. Știi și tu „argumente” de genul: nu am timp, nu am bani, nu pot din cauza copiilor, nu pot din cauza partenerului, nu pot din cauza problemelor de sănătate, este prea departe, mi-e frică de…, dacă se întâmplă vreun accident/incident etc.

Ei bine, da, pot fi argumente suficient de solide în multe situații. Însă citind cartea 4 Ore – Săptămâna de lucru de Timothy Ferriss vei descoperi cum de fapt majoritatea acestora sunt doar scuze și nimic altceva. Odată ce faci un pas, odată ce încerci să urmezi o anumită direcție, lucrurile se vor mișca în direcția respectivă. Și pas cu pas vei putea ajunge acolo unde îți dorești.

„În parte, este vorba despre lene. „Dacă aș avea mai mulți bani” este cea mai ușoară cale de a amâna auto-examinarea și luarea de decizii necesare pentru a-ți crea o viață plină de bucurii – acum, și nu mai târziu. Folosind banii pe post de țap ispășitor și munca pe post de rutina noastră epuizantă, reușim să ne negăm timpul de a face altceva.” – Timothy Ferriss

Ceea ce îmi place cel mai mult la această carte este că se insistă foarte mult pe adevărata bogăție a „noilor oameni bogați” cum spune Tim Ferriss – timpul. Posibilitatea de a te bucura de timpul avut făcând ceea ce îți place este cea mai mare bogăție.

Ideea aceasta este ideea centrală a întregii cărți și este poate cea mai importantă lecție: degeaba ai conturile pline și tot ceea ce îți poți dori din punct de vedere material dacă te bucuri de aceste lucruri câteva zile, maxim câteva săptămâni pe an, și în rest doar investești timp în a munci pentru a întreține lucrurile respective amânând momentul în care să trăiești exact cum îți dorești pentru anii de pensie.

„Concentrează-te pe a fi productiv în loc să fii ocupat.” – Timothy Ferriss

„Ține minte, profitul este profitabil doar în măsura în care îl poți folosi. Pentru asta ai nevoie de timp.” – Timothy Ferriss

Reclame

Cartea 4 Ore – Săptămâna de lucru este o carte ce te va scoate din confortul mental în care îți spui aceleași scuze de ani de zile și afirmi că nu ai ce face pentru că majoritatea urmează acel drum în care nemulțumirile sunt mai mereu prezente în viața lor.

Dincolo de a te scoate din confortul mental, cartea lui Tim Ferriss te motivează oferind și numeroase exemple de oameni care în situații și condiții foarte diferite de viață au reușit să își schimbe perspectiva vieții și au ajuns să se bucure de viață, dar îți oferă și o serie de unelte și de ponturi pentru a putea să „câștigi” mai mult timp pentru tine și pentru pasiunea ta. Este o carte de citit pe care apoi trebuie să începi să o pui în practică. Poți alege să comanzi această carte de citit în una din numeroasele librării online disponibile în țara noastră.

„Ți-e mai bine acum decât ți-era acum un an, acum o lună sau acum o săptămână? Dacă nu, lucrurile nu vor deveni mai bune de la sine. Dacă te păcălești singur, e momentul să te oprești și să faci saltul.” – Timothy Ferriss

Lectură plăcută îți doresc și nu uita că timpul este cea mai mare bogăție pe care o avem la dispoziție. Și așa cum spune Tim Ferriss, „dacă te-ai săturat de meniul-standard de opțiuni și ești pregătit să intri într-o lume a opțiunilor infinite, cartea aceasta ți se adresează.

3 comentarii la “4 Ore – Saptamana de lucru – Timothy Ferriss

  1. Pingback: 100 de carti CE POT schimba vieti | Laurentiu Artugyan

  2. Pingback: 100 de carti de citit care schimba vieti | Laurentiu Artugyan

  3. Pingback: Descopera care sunt etapele in dezvoltarea personala | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: