Declarația de intenție pentru anul 2023


1 ianuarie 2023…este din nou 1 ianuarie, la fel cum era și în urmă cu 356 de zile. Diferența este doar de 1 cifră în calendar, și anume în loc de 2022 avem 2023. Atât! Dacă atunci când ne uităm la calendar asta este singura schimbare, cu siguranță că în viețile noastre schimbările au fost mult mai multe… Schimbările au fost fie intenționate, fie aduse de Viață fără ca noi să ni le dorim.

Deși le catalogăm ca fiind bune sau rele, schimbările sunt de cele mai multe ori (aș îndrăzni să spun că întotdeauna) pentru noi, în favoarea noastră. Chiar dacă la nivel mental nu putem percepe astfel acele schimbări care ne fac să suferim sau să avem parte de pierderi în viața noastră. Însă atunci când privim în natură înțelegem că schimbarea înseamnă evoluție și înseamnă Viață. Fără schimbare nu am putea vorbi despre susținerea vieții.

Schimbarea în rău este literalmente imposibilă, având în vedere că exprimarea energiei pe care o numim Viață. Asta, pentru că Viața însăși se poate schimba fundamental într-o singură direcție: direcția pe care o cere evoluția; direcția pe care o cere expansiunea; direcția care îi continuă înflorirea. Lucrurile se pot schimba doar în bine, lucrurile se pot doar îmbunătăți, fiindcă „îmbunătățirea” este singura Trăsătură a lui Dumnezeu.

Neale Donald Walsch
Renunțarea la evaluări și analize la sfârșit de an

Foarte probabil la final de an 2022 te-ai uitat înapoi și ai făcut analize, liste și evaluări. Ei bine, dacă anii trecuți făceam o retrospectivă a celor mai importante lecții de care am avut parte, la finalul lui 2022 pot spune că nu am alocat timp pentru evaluări sau pentru făcut liste și analize. Tot ceea ce am făcut a fost să acord atenție modului în care mă simt la nivel interior și să acord atenție sentimentelor și senzațiilor cu privire la anul care tocmai s-a încheiat din punct de vedere calendaristic.

Ceea ce am găsit acolo a fost un sentiment de liniște și profundă credință că am parcurs drumul pe care am simțit să mă îndrept, fără a mai face vreun ocol pentru a răspunde așteptărilor altor persoane din jurul meu. Am găsit bucuria de a fi avut mult mai puține lecții (aproape că pot spune că lecțiile majore au lipsit din peisaj) care în anii trecuți erau foarte intense și care duceau la conștientizări extrem de importante.

Reclame

Faptul că lecțiile au fost mult mai puține, mult mai puțin intense și nu au avut darul de a mă „scutura” așa cum se întâmpla în urmă cu ceva ani nu înseamnă că am trăit mai puțin conștient sau mai puțin îndrăzneț în a-mi urma visul. Dimpotrivă, înseamnă că am învățat din lecțiile anului 2021 și am avut în acest mod oportunitatea de a trăi 365 de zile în care experiențele respective mi-au fost extrem de folositoare.

A fi conștient de ceva este cheia spre conștiență și conștiența este cheia spre creație. Cu cât devenim mai intens conștienți, cu atât devenim și mai conștienți. Starea de a fi conștient este ceva ce evoluează, ceva ce se hrănește din ea însăși.

Neale Donald Walsch

Dacă în anii trecuți analizam și evaluam lecțiile anului care tocmai se încheia, așa cum am făcut inclusiv cu privire la lecțiile anului 2020, iată că pentru anul recent încheiat am simțit că o astfel de evaluare nu își găsește locul.

După cum se spune, dacă vrei să nu retrăiești o situație care te face să suferi sau să îți pierzi liniștea interioară, tot ceea ce ai de făcut este să înveți lecția care îți este oferită de situația respectivă. Odată ce ai învățat lecția, vei observa că nu se mai repetă. Este ca la un examen, atunci când ai luat notă de trecere nu mai trebuie să te prezinți din nou și din nou la examenul respectiv.

Concentrarea pe intențiile exprimate la început de 2022

Un alt aspect pentru care anul care tocmai s-a încheiat a fost mai puțin intens din perspectiva lecțiilor vizează și lista de intenții pentru anul 2022. Faptul că am enunțat la începutul anului recent încheiat care sunt intențiile pentru cele 12 luni ale lui 2022 m-a ajutat să le am oricând înaintea ochilor, să le recitesc și să observ unde mai am de acordat atenție și de investit energie. Este drept că în linii mari am avut conștientizarea de a acorda atenție tuturor intențiilor enunțate la începutului lui 2022, chiar dacă nu la toate în aceeași măsură.

Însă acum, la început de 2023, realizez că în urmă cu exact 365 de zile lista de intenții era una destul de lungă…încă aveam destul de puternic impregnat obiceiul de a face liste și de a fi cât mai lungi. Faptul că astăzi, la doar 12 luni distanță nu mai simt nevoia unei liste cu multe puncte care să fie bifate îmi arată că lecțiile mi-au fost de folos și că am „săpat” chiar și mai adânc în profunzime și am ajuns să nu mai am nevoie să fac evaluări (mentale) cu privire la ceea ce am trăit în ultimele luni, ci mai degrabă să închid ochii pentru câteva minute și să privesc în profunzime și să simt cum este acolo în interior. În loc să analizez, mi-am dat voie să simt (și să mă simt).

Reclame

Am descoperit o liniște mult mai profundă, o pace interioară cum nu îmi amintesc să fi avut (deși știu că am avut-o când eram foarte mic, dar pe atunci nu eram conștient de acea stare), și multă credință cu privire la faptul că viața curge în direcția în care este menit să curgă. Am descoperit cum intuiția este principalul element pe care îmi bazez alegerile și deciziile, chiar dacă mintea „urlă” din răsputeri că nu vrea schimbare, că nu vrea să plece din zona de confort și că mă complic inutil.

Modul în care te simți spune mult mai mult decât orice

Faptul că în loc să analizez ultimele 12 luni am ales să simt ceea ce am trăit și am experimentat confirmă faptul că am coborât de la nivelul minții la un nivel mai profund, unde mintea nu mai este principalul factor de decizie cu privire la alegerile din Viața mea. Și este minunat să alegi pe baza curajului pe care ți-l oferă sufletul în loc să alegi pe baza temerilor și a fricilor pe care mintea le poate fabrica oricând vine vorba despre o schimbare majoră.

În același timp am învățat să privesc cu aceeași acceptare și recunoștință toate lucrurile care se întâmplă pornind de la intențiile exprimate, dar și toate situațiile care sunt contrar cu intențiile, dorințele sau așteptările pe care le am. Am învățat în anii din urmă că Universul contribuie de fiecare dată la ceea ce este necesar evoluției mele în această lume. Chiar dacă acest lucru înseamnă uneori schimbări majore, pierderi, renunțări sau direcții noi care sunt într-un fel sau altul necesar a fi urmate.

Călătoria vieții tale se va schimba când îți vei intensifica starea de recunoștință pentru tot ceea ce ești, tot ceea ce realizezi și tot ceea ce primești. Obișnuiește-te să repeți în gând îți mulțumesc oricând poți în timpul zilei, când te culci și te trezești.

Wayne Dyer
Reclame

La început de an 2023, pentru a marca schimbarea unei cifre în calendarul unei zile care altfel se repetă an de an am, decis să fac o declarație de intenție pentru anul 2023. Este o declarație de intenție care să îmi reamintească ori de câte ori voi avea nevoie pe parcursul următoarelor 12 luni de unde am pornit în această nouă schimbare de calendar și care este intenția sub care se vor derula următoarele 365 de zile.

Declarația de intenție pentru 2023

Fiecare zi din următoarele 365 de zile este o oportunitate de a alege pacea și liniștea interioară indiferent de ceea ce se întâmplă în exterior și fiecare zi din următoarele 12 luni este o ocazie unică de a face alegeri care să îmi permită să îmi exprim autenticitatea și Sinele Interior în fiecare situație, indiferent de părerea persoanelor din jurul meu.

În acest context îmi exprim singura intenție pentru anul 2023, și anume aceea de a-mi manifesta în fiecare oră din cele 365 de zile autenticitatea și de a face alegeri care să aibă drept sursă sufletul meu și curajul cu care am fost înzestrat pentru a-mi îndeplini menirea de a contribui la o lume mai conștientă și mai împlinită.

În acest sens intenționez ca orice sentiment de teamă să fie sursă de energie pentru a continua să descoper și mai mult curaj, ca orice critică venită din exterior să fie sursă de motivație pentru a-mi exprima tot mai mult autenticitatea cu o liniște profundă, obstacolele care îmi ies înainte să fie sursă pentru a mă pregăti pentru recompensele pe care Viața are să le ofere în anii care urmează, iar momentele în care simt că am obosit să fie indicii că am nevoie să mă odihnesc și să mă retrag pentru a mă reîncărca, în loc să fie motive pentru a renunța.

Sunt convins că această intenție privind autenticitatea și alegerile care să pornească din intuiție și din suflet vizează un drum suficient de provocator într-o lume în care atenția este acordată în linii mari aspectelor materiale și alegerilor pe bază de logică și de mental. Însă la sfârșitul fiecărei zile sunt conștient de faptul că fiecare zi reprezintă Viața mea în miniatură și prin urmare, pentru a trăi viața împlinită pe care îmi doresc să o trăiesc este nevoie ca fiecare zi să fie cât mai aproape de ceea ce intenționez să trăiesc atunci când privesc Viața în ansamblul ei.

Departe de a fi o „potecă” ușoară, această intenție de a-mi exprima autenticitatea și de a-mi asculta intuiția (sufletul) sunt convins că îmi va aduce o continuare plină de însemnătate a călătoriei mele și că de-a lungul călătoriei voi întâlni numeroase persoane care îmi vor facilita fiecare etapă a călătoriei, tot la fel cum voi întâlni numeroase persoane pe care le voi putea inspira prin energia și autenticitatea pe care le voi transmite.

Gânduri pentru un an plin de însemnătate

În încheiere permite-mi să îți doresc să ai următoarele 365 de zile pline de însemnătate, să ai parte de o călătorie care să te poarte mai aproape de ceea ce sufletul tău își dorește cu multă ardoare și să găsești curajul de a a-ți asculta sufletul (intuiția) tot mai mult.

Cu siguranță că vei întâmpina rezistență și cu siguranță că înaintea celor mai curajoase decizii și alegeri vei avea de depășit cele mai provocatoare obstacole. Însă cu cât rezistența și obstacolele sunt mai mari, cu atât recompensa va aduce mai mult sens și o mai mare apropiere de menirea vieții tale. În același timp, obstacolele și rezistența mare sunt cel mai bun indicator al faptului că ești în direcția bună și că într-acolo trebuie să te îndrepți, nicidecum să nu renunți în a merge înspre ceea ce simți o chemare profundă, intensă.

Dacă ai ajuns până la finalul acestor rânduri, îți doresc o călătorie plină de însemnătate pentru 2023, o călătorie în care cu fiecare zi să simți că ești mai aproape de versiunea autentică a propriei tale persoane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: