Cartile si aportul acestora in educatia copiilor

Carti de copii Elefantul meu

Talentul, inteligența și creativitatea sunt fără doar și poate abilități cu care ne naștem și cu care suntem înzestrați de către Univers. Însă mediul în care ne naștem și în care trăim este esențial pentru ca acestea să fie puse în valoare.

Fiecare copil încă de la cele mai fragede vârste caută siguranța, iubirea și căldura pe care o oferă părinții. Iar părinții devin fără doar și poate modelul, primul model, pe care un copil îl are în viață. Tocmai de aceea pentru ca un copil să ajungă să iubească să citească și implicit să se simtă atras sau chiar fascinat de cărți, este important ca în cadrul familiei cititul să fie o activitate frecventă.

Cum creștem interesul copiilor pentru cărți?

Copiii pot ajunge să se simtă atrași de cărți prin diferite moduri. Pot să observe cum părinții sau frații mai mari petrec zilnic ore citind cărți. De asemenea pot să dezvolte o atracție pentru cărțile de citit prin acele povești pentru copii pe care mama și tata le citesc seară de seară înainte de culcare. Un alt mod prin care un copil poate fi învățat să arate interes pentru cărți este prin a oferi cu diferite ocazii cărți de citit cadou sau cărți cu povești pentru copii, cărți potrivite pentru vârsta celui mic.

Recent am citit despre o altă modalitate prin care copiii pot fi învățați să dezvolte un obicei din a citi cărți. Într-una din acele cărți de John Maxwell pe care le-am citit recent autorul afirma că în copilărie tatăl său îl răsplătea cu anumite sume de bani pentru a citi constant un anumit număr de pagini sau de cărți.

Reclame

Deși la prima vedere poate părea o abordare mai puțin „sănătoasă” pentru creșterea copiilor, dacă privim cu atenție unde a ajuns astăzi John Maxwell și descoperim importanța cărților în viața sa, atunci cu siguranță că vom găsi această abordare ca fiind una chiar eficientă. Și până la urmă câți dintre părinți nu recompensează copiii cu diferite sume, jocuri sau premii atunci când doresc să îi motiveze pe cei mici să fie ascultători sau să învețe mai bine?!

Când cărțile se transformă într-o povară…

Pe de altă parte, pentru mulți copii care ajung în sistemul educațional cărțile devin o adevărată povară atunci când văd listele cu lectura obligatorie. Multe dintre cărțile care se regăsesc acolo nu mai sunt de interes pentru copiii din societatea de astăzi și este cumva firesc ca aceștia să nu mai fie interesați de povești pentru copii care erau de actualitate acum câteva decenii.

Chiar din perspectivă personală pot spune că în fiecare vacanță de vară citeam pe nerăsuflate o mulțime de cărți, mai ales cărți de aventură precum cele de Jules Verne sau Karl May, dar nu reușeam să citesc mai multe de câteva zeci de pagini din literatura obligatorie pentru orele de limba română.

Astăzi aceste cărți de aventură mi-au deschis larg orizonturile și sunt mereu atras de călătorii, de timpul petrecut în natură și de ideea de a descoperi locuri noi și culturi noi. Iar faptul că nu am parcurs în totalitate acele cărți de citit de pe lista obligatorie pentru orele de limba română din anii de școală nu au însemnat niciodată un minus sau un handicap. Oricând am nevoie sau doresc să aflu informații referitoare la acele subiecte o pot face și astăzi, la mulți de la terminarea gimnaziului sau a liceului.

Reclame

Însă este important ca orice copil să își dezvolte un interes natural pentru cărți, un interes și care vine de la sine, iar lectura sau cărțile să nu fie privite ca o povară. În caz contrar orice copil va dezvolta o atitudine reticentă și de respingere față de cărți.

Beneficiile cărților în educarea copiilor

Se poate spune fără a greși că într-un sistem educațional cărțile pot fi o piesă esențială în educarea unui copil. Să nu uităm că un copil începe să învețe prin diferite carti pentru copii având imagini sau cărți de colorat.

Ulterior învață primele cuvinte sau cifrele tot cu ajutorul unor cărți în care imaginele însoțesc un text potrivit pentru vârsta copilului. Odată ce cresc, copiii învață să descopere noi orizonturi și noi perspective prin cărțile pe care le citesc, cărți potrivite pentru diferite vârste. Este firesc să fie astfel și fiecare vârstă să suscite interes pentru anumite tipuri de cărți de citit

Cărțile pot fi extrem de utile pentru părinți și atunci când aceștia urmează să plece la drum sau în vacanță cu cei mici. Fie că vorbim despre un copil de câțiva anișori, fie că vorbim despre copii la vârsta școlară, fie că avem în vedere adolescenți, o carte poate fi o foarte bună modalitate de a reduce nerăbdarea pe care de multe ori copiii o au atunci când trebuie să petreacă câteva ore la drum.

Astfel, dincolo de călătoria propriu-zisă orice copil poate să parcurgă inclusiv o călătorie alături de personajele pe care le regăsește în cartea pe care o citește sau cartea care îi este citită atunci când se află la drum.

Descoperă cărțile personalizate pentru copii

Astăzi este mult mai facil să stârnim interesul copiilor pentru citit și pentru cărți. Iar acest lucru se datorează faptului că oferta de carti pentru copii este foarte numeroasă și extrem de diversificată. Cu alte cuvinte, fiecare copil poate găsi o mulțime de cărți interesante, cărți pentru care să manifeste interes și cărți pe care să le citească în timpul liber sau pentru a-și extinde cunoștințele. Printre cele mai atractive cărți destinate copiilor sunt fără doar și poate cele din categoria cărților personalizate.

Reclame

Cărțile personalizate pot fi o variantă ideală pentru toți părinții care vor să își încurajeze copiii să citească și să dezvolte un interes pentru îmbogățirea cunoștințelor și pentru expansiunea creativității prin citit. În oferta de carti personalizate părinții pot găsi diferite variante de cărți, de la carti pentru copii de la 1 anișor până la cărți pentru acei copii care au peste 10 ani. Prin intermediul cartilor personalizate copiii pot să descopere o mulțime de povești și să învețe o mulțime de lucruri cu privire la lumea care îi înconjoară.

acordeon-pisicile

Pentru a spori și mai mult interesul celor mici pentru diferite povești sau pentru citit, cărțile personalizate propun în locul personajului principal chiar numele copilului, iar alături de acest personaj principal se poate regăsi cel mai bun prieten al celui mic sau chiar fratele ori surioara sa. În plus, locul de desfășurare al acțiunii poate fi exact locul în care trăiește copilul alături de părinți sau locul unde cel mic își petrece vacanțele.

O astfel de carte personalizată pentru copii poate fi oricând cel mai frumos cadou. Părinții pot opta pentru carti personalizate pe diferite teme: cele patru anotimpuri, în pădure, povești de adormit, continentele lumii, cifre și numere sau cărți cu zâne, dinozauri sau animale.

Toate aceste carti pot fi găsite la editura Elefantul Meu, o editură care pune la dispoziția tuturor părinților interesați să cultive pasiunea pentru cărți și pentru citit la copii o mulțime de carti personalizate.

Cărți de povești in care copilul tau este eroul principal!

Părinții care nu știu cum arată cele mai potrivite cadouri pentru copii de Moș Nicolae sau de Moș Crăciun pentru anul acesta pot avea în vedere oferta de carti personalizate puse la dispoziție de editura Elefantul Meu.

Părinții pot găsi la această editură o mulțime de cărți ce pot fi o surpriză plăcută pentru cei mici, dar în același timp o „piesă” importantă în educația copiilor. De asemenea, faptul că cei mici adoră să creeze personaje și să iși imagineze propria poveste poate fi o idee fantastică pentru un părinte care dorește să facă din copilul său un personaj într-o poveste pe care ulterior cel mic să o descopere între paginile unor carti personlizate primite de Moș Nicolae sau sub bradul de Crăciun.

În contextul în care acest articol redactat pentru SuperBlog 2020 ți-a trezit interesul pentru ceea ce înseamnă o carte personalizată, nu îți rămâne decât să „construiești” acele carti personalizate potrivite pentru copilul tău.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.