Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (16)


Uneori un cuvânt sau o frază care ajunge la noi în diferite moduri ne poate oferi răspuns la întrebări profunde sau ne poate indica direcția pe care trebuie să o urmăm. Îmi doresc ca unele dintre aceste gânduri și mesaje de prin cărți adunate să fie acele cuvinte care să ajungă la tine exact atunci când ai nevoie de îndrumarea lor.

Drumurile cele mai bătătorite din mintea noastră sunt cele care ne îndepărtează de momentul prezent.

Tara Brach

Tot ceea ce ți-ai dorit vreodată

Se află în fața ta, chiar în acest moment

Cu condiția să respiri profund

Și să șoptești: „Da”.

Danna Faulds

Fii tu lumina ta călăuzitoare, fii un refugiu pentru tine însuți. Nu te adăposti în refugii exterioare.

Buddha

Uneori mâncăm, dar nu ne gândim la hrana noastră. Ne gândim la trecut sau la viitor ori insistăm la nesfârșit asupra unor griji sau neliniști. Așadar, nu te mai gândi la afacerea ta, la birou sau la orice lucru care nu se întâmplă chiar acum. Nu-ți mesteca grijile, frica sau furia. Dacă atunci când mesteci ești cuprins de neliniște și îți faci planuri peste planuri, este dificil să te simți recunoscător pentru fiecare bucată de mâncare. Mestecă mâncarea și atât.

Thich Nhat Hanh

Dacă eu renunț să fiu centrul lumii mele, cineva o să ocupe acest spațiu. Dacă mă învârt în jurul tău, încep să depind de tot ce spui și faci. Atunci trăiesc în funcție de ceea ce îmi permiți, de ceea ce-mi dai, de ceea ce mă înveți, de ceea ce îmi arăți, de ceea ce îmi ascunzi… Pe de altă parte, când îmi dau seama că sunt centrul lumii altuia, încep să mă asfixiez, mă plictisesc, obosesc și vreau să fug…

Jorge Bucay

Nu e adevărat că Dumnezeu l-a creat pe om după chipul și asemănarea sa, a fost exact invers. În cele din urmă, omul a fost cel care l-a creat pe Dumnezeu după chipul și asemănarea sa (sau, ceea ce este același lucru, după cheful și dispoziția sa).

Martin Buber

Nu există nimic pe lume mai moale decât apa… și, cu toate acestea, nimic nu depășește mai bine decât ea chiar și cel mai greu dintre obstacole, apoi își continuă cursul.

Lao Tzu

Eu sunt eu, iar tu ești tu. Nu mă aflu pe lumea aceasta ca să-ți satisfac așteptările. Nici tu nu te afli pe lumea asta ca să le satisfaci pe ale mele. Atunci când tu și cu mine ne întâlnim…este frumos. Iar când nu ne întâlnim, nu e nimic de făcut.

Fritz Perls

Dacă două persoane sunt întru totul de acord asupra unui lucru…trebuie să fie vorba despre o neînțelegere!

Jean-Paul Sartre

Etichetarea poate fi atât un fenomen productiv, cât și unul nociv. Numele reprezintă o temă foarte complexă. Numele apar întotdeauna într-un context și au o putere mare. Partea frumoasă e însă că schimbarea numelor, a poreclelor, a etichetelor pe care ni le aplicăm, avem puterea să ne redefinim. Limbajul poate fi o închisoare, dacă îi dăm voie să devină asta. În același timp, putem folosi numele și cuvinte pentru a evada și a fi liberi.

Rachael Peckham

Nu trebuie să ne vedem viața în alb și negru; ea poate să aibă orice culoare din curcubeu și orice nuanță dintre ele.

Meredith Atwood

A strânge amintiri înseamnă să îmbrățișezi mantra călătoriilor. Bani poți face oricând – amintiri însă, nu.

Meik Wiking

În viziunea mea, adevărata prosperitate începe întotdeauna atunci când te simți bine cu tine. Ea reprezintă libertatea de a face ceea ce îți place și când îți place. Prosperitatea nu este sinonimă cu o sumă mare de bani. Ea reprezintă mai degrabă o stare de spirit, o reflectare a ideilor din mintea ta.

Louise Hay

„A fi” e valoros și contează. Nu trebuie mereu să „facem” pentru a avea valoare în viață. Spune-o și demonstrează prin faptele tale.

Lisa Miller

Omul nu vine pe această lume pentru a face totul, ci pentru a face ceva anume.

Henry David Thoreau

Dacă ai găsit utile și inspiraționale aceste mesaje, te invit să distribui și prietenilor aceste gânduri. Poate că la rândul lor cei care vor ajunge să descopere aceste gânduri au nevoie de un indiciu cu privire la anumite alegeri pe care trebuie să le facă, cu privire la anumite decizii importante sau poate au nevoie de sprijin într-un moment în care viața aduce schimbări importante în viețile lor.

Un comentariu la “Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (16)

  1. Pingback: Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (29) | Laurentiu Artugyan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: