Ganduri pentru o calatorie dincolo de limite (29)


Cel mai adesea suntem tentați să căutăm răspunsuri și indicii cu privire la alegerile pe care trebuie să le facem și cu privire la direcția pe care să o urmăm. Dacă în schimb am renunța la ideea de a controla fiecare aspect al vieții noastre și am privi cu atenție în jurul nostru, am observa faptul că suntem ghidați, călăuziți și îndrumați fără să fie nevoie să căutăm indiciile de care avem nevoie.

Tot ceea ce ne lipsește este atenția și urmarea intuiției. Dacă ai ajuns să citești aceste rânduri, cu siguranță că ai ajuns la un mesaj de care aveai atâta nevoie în acest ACUM pe care îl trăiești în călătoria vieții tale.

Dacă vrei să fii liber, trebuie să ai curajul de a fi tu însuţi, chiar şi atunci când ceilalţi te judecă sau nu sunt de acord cu tine. Şi trebuie să respecţi dreptul celorlalţi de a fi cinstiţi cu ei înşişi, chiar şi atunci când ei te provoacă. Nu poţi fi liber dacă permiţi altcuiva să-ţi impună ceva, sau dacă încerci să fii o persoană autoritară pentru altcineva.

Paul Ferrini

E greu de crezut că trăim într-o lume în care majoritatea oamenilor sunt mai preocupaţi să fie în rând cu lumea și să facă ceea ce fac toţi ceilalţi decât să-și trăiască visurile.

Robin Sharma

Atunci când mă etichetezi, mă anulezi.

Soren Kierkegaard

Oricât v-ar fi de ușor sau de greu să aveţi încredere în voi înșivă, nu uitaţi că, dacă vă ascultaţi înţelepciunea interioară, dacă aveţi încredere în propriile instincte și dacă vă bazaţi pe voi înșivă pentru a lua decizii în viaţă, acesta este cel mai bun lucru pe care îl puteţi face pentru a vă elibera de temerile și tensiunile inutile și pentru a deţine controlul în tot ceea ce înseamnă viaţa voastră.

Mike Robbins

Orice prost poate să critice, să condamne şi să se plângă, dar e nevoie de tărie de caracter şi de autocontrol ca să înţelegi şi să ierţi.

Dale Carnegie

Cel care se dă după cum bate vântul, ca să facă pe placul tuturor, va înceta să existe.

Raymond Hull

Te-ai născut original. Nu muri o copie.

John Mason

Simplitatea, lipsa de opţiuni, necesitatea de a te descurca cu ce ai, asta e fericirea. Uită-te în jurul nostru. Oamenii își petrec viaţa făcându-și griji pentru decizii mărunte, insignifiante. Decizii fără rost care chiar nu contează, asta îi face pe oameni nefericiţi.

Levison Wood

Nu ceda în faţa temerilor. Dacă vei face acest lucru, nu vei mai putea vorbi cu inima ta.

Paulo Coelho

Cu cât e mai mare faţada, cu atât mai mare e și spatele.

Aforism zen

Copacul care le smulge unora lacrimi de bucurie este, în ochii altora, doar un lucru verde care le stă în drum. Unii văd în natură doar Ridicolul și Diformul…iar alţii nu văd natura deloc. Dar, în ochii Omului cu Imaginaţie, Natura este Imaginaţie pură.

William Blake

Îndrăznește să fii idealul la care visezi și pe care-l dorești. Rămâi atent la această stare imaginată, iar atunci când îţi vei închipui fără reţineri că tu ești acest ideal, el va începe să se manifeste în realitate.

Neville

Tot disconfortul, anxietatea, durerea şi nefericirea pe care le trăieşti ori de câte ori te agăţi de scuzele tale sunt cauzate de eforturile tale de a-ţi construi o identitate falsă şi o viaţă temătoare, o viaţă care nu are nici scop şi nici sens, o viaţă construită pe frică şi îndoială, şi nu pe iubire şi încredere.

Luminiţa D. Saviuc

Am învăţat că pacea interioară este cheia fericirii. Cele mai mari piedici în calea păcii interioare sunt emoţiile tulburătoare precum mânia, ataşamentul bolnăvicios, teama şi suspiciunea, în timp ce dragostea şi compasiunea şi sentimentul responsabilităţii universale sunt sursele păcii şi fericirii.

Dalai Lama

Nu irosiţi timp și bani împingându-i pe copii în direcţii în care nu vor să meargă. În loc de asta, descoperiţi ciudăţeniile în care excelează și încurajaţi-i să le cultive. Apoi daţi-vă deoparte.

Seth Godin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: